Tokiu savo nuogąstavimu su „Yahoo Sports“ pasidalino buvusi Pentagono pareigūnė Evelyn Farkas.

„Jeigu mes norėsime ištraukti ją iš kalėjimo, Rusija kels savo sąlygas, pavyzdžiui, gali pareikalauti apsikeisti kaliniais.

Rusai ją taip pat gali panaudoti kaip netiesioginį grasinimą ar šantažą, norėdami priversti mus ką nors padaryti arba ko nors nedaryti. Bet kuriuo atveju jiems ji naudinga“, – tikina 2012-2015 metais JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojos pareigas ėjusi patarėja.

Krepšininkė iš Hjustono šiuo metu yra sulaikyta Rusijoje, o jai gresia griežta laisvės atėmimo bausmė. 31-erių metų sportininkė buvo suimta Šeremetjevo oro uoste, kai jos lagamine buvo aptikta narkotinių medžiagų – hašišo aliejaus.

B. Griner yra kaltinama narkotikų kontrabanda, dėl ko jai gali būti skirta nuo 5 iki 10 metų trukmės laisvės atėmimo bausmė.

Brittney padėtį dar delikatesne daro šiuo metu gerokai paaštrėjusi konfrontacija tarp Rusijos ir Vakarų bei tai, kad ji yra atvirai prisipažinusi apie savo homoseksualumą – turi žmoną Cherellę.

Rusijoje neretai pasitaiko išpuolių prieš LGBTQ asmenis, o šalies Konstitucijoje įtvirtinta, kad santuoka griežtai yra vyro ir moters sąjunga.


Primename, kad 206 centimetrų ūgio B. Griner yra viena ryškiausių WNBA žvaigždžių, galinti netgi įkrauti kamuolį iš viršaus. Ilgametė Finikso „Mercury“ vidurio puolėja 2014-aisiais tapo WNBA lygos čempione, o „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavo net septynis kartus.

Atletė yra ir viena JAV nacionalinės komandos lyderių: su ja B. Griner laimėjo Rio de Žaneiro ir Tokijo olimpinių žaidynių auksą, o taip pat – 2014 ir 2018 metų pasaulio čempionatus.

Rusijoje amerikietė nuo 2014-ųjų atstovauja Jekaterinburgo UGMK komandai. WNBA tarpsezonio metu dalis lygos žvaigždžių renkasi žaisti užsienyje dėl didesnių atlyginimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Dalintis
Nuomonės