„Patys matote, situacija negerėja. Žinau, nemažai mano komandos draugų prisideda prie pagalbos ukrainiečiams ir jų šeimoms, padeda kuo tik gali, padeda apsistoti, – Tomui Ramanskui ir Delfi TV laidai „Šaro Barsa“ sakė D. Motiejūnas. – Manau, kad turėtų būti daroma daugiau, ypač iš didžiųjų pasaulio valstybių. Gyvename tokiu laiku, kai kažkas gali įeiti į svetimą teritoriją, mes raminamės ir imamės tik kažkokių sankcijų, bet tai nėra logiška, nes po kelių dienų taip gali ir pas mus užeiti.“

Anot vidurio puolėjo, visoje Europoje šiuo metu jaučiamas nerimas: „Su vietiniais prancūzais pašneku ir sakau, kad man labai neramu, nes mūsų kaimynai yra baltarusiai ir rusai. Galvojate, kad pamatę, jog niekas nieko nedaro, jie sustos tenai? Situacija visur įtempta. Gaila žmonių, turiu daug pažįstamų Ukrainoje, viliuosi, kad situacija greitai keisis.“

Paklaustas apie tai, kaip karą vertina žmonės Monake, D. Motiejūnas patvirtino visuotinį susirūpinimą ir nerimą. „Monake visi gyvena toje įtampoje jau visą savaitę. Aš atsikeliu vėliau, bet treneris atsikelia 4-5 val. ryto ir skaito apie situaciją kare. Taip ir ir prieš miegą. Mano ir mūsų visų širdys yra kartu su Ukraina“, – kalbėjo jis.

Eurolygos reguliariojo sezono rungtynėse ketvirtadienį viena iš lyderių „Barcelona“ (21/5) savoje aikštėje sunkiai palaužė „Monaco“ (14/14) krepšininkus 88:83 (20:20, 22:16, 24:26, 22:21).

D. Motiejūnas svečiams pelnė 14 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 14 efektyvumo balų.

„Barcelonos“ krepšinio komandą treniruojantis Šarūnas Jasikevičius taip pat neliko abejingas Vladimiro Putino sukeltam brutaliam karui Ukrainoje. 45-erių lietuvis dar anksčiau šią savaitę po Ispanijos čempionato rungtynių pasakė jautrią ir emocijų kupiną kalbą, kurioje ispaniškai paragino ir pačius ispanus, ir katalonus pradėti kur kas rimčiau ir įdėmiau žiūrėti į tai, kas šiomis dienomis vyksta Europoje.

„Labai sunki situacija. Anksčiau grįždavome namo žiūrėti futbolą ar krepšinį, o ką matome dabar? Dabar visą laiką žiūrime CNN ar BBC ir gaudome kiekvieną naujieną apie tai, kas vyksta Ukrainoje. Anksčiau su kolegomis prieš treniruotes kalbėdavome apie krepšinį, o dabar susitinkame ir dalijamės viskuo, ką sužinojome apie karą. Vos atsikeliu, čiumpu į ranką savo telefoną ir tikrinu, ar Kijevas dar Ukrainos rankose, kaip laikosi kiti didieji šalies miestai. Labai sunku“, – kalbėjo lietuvis.

„Tai turi būti viso pasaulio dėmesio centre. Galbūt jūs, visą laiką gyvenantys čia, iki galo nesuvokiate situacijos. Bet mes, lietuviai, gimę netoli šių įvykių epicentro, suprantame kas vyksta. Privaloma į tai žiūrėti daug rimčiau Ispanijoje, Katalonijoje. Tai turi sustoti dabar, nes nežinome iki kur šitas „ponas“ (turi omenyje Rusijos diktatorių Putiną, – red. past.) gali eiti“, – į ispanakalbę auditoriją kreipėsi Šaras.

„Tai turi sustoti dabar. Kaip ir minėjau, tai yra senos vieno asmens ambicijos. Ir jeigu čia gyvenantys žmonės galvoja, kad nuo viso to yra toli, labai apsirinka. Situacija gali eskaluotis labai greitai. Sunku suvokti, kad tai gali vykti 2022-aisiais, bet tai vyksta. Visada vengiau kalbėti apie politiką ar apskritai buvau prieš politiką, bet čia jau nebe politika. Čia – karas. Taigi, šita šalis, kurioje esame dabar, taip pat turi būti agresyvesnė. Yra daug dalykų, kurie tave tiesiog virkdo. Vaizdai, nuotraukos feisbuke. Kaip kenčia ukrainiečiai, kaip jie su visu tuo kovoja. Tai bus dėmė mūsų gyvenime. Ir tai yra kur kas baisiau už pandemiją, kurią jau išgyvenome“, – konstatavo „Barcelonos“ strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Dalintis
Nuomonės