Nuspręsta iki 2021-2022 m. sezono pabaigos Ukrainos pilietybę turintiems krepšininkams netaikyti registracijos apribojimų, numatytų LKF konferencijos nutarime dėl „Krepšininkų, trenerių ir komandos palydovų, neturinčių Lietuvos Respublikos pilietybės, limitų Lietuvos krepšinio lygose.“ Kartu nuspręsta atsisakyti tokiais atvejais taikomų mokesčių.

Šis LKF sprendimas galioja iki sezono pabaigos arba termino, kurį atskiru sprendimu gali nustatyti LKF, atsižvelgdama į aktualią situaciją.

Tuo atveju, jei Ukrainos krepšininkų šeimos nariai bėgtų iš savo šalies, o jų vyrai liktų kovoti Ukrainoje, LKF nariai yra raginami pagal savo išgales priimti ukrainiečių krepšininkų šeimas laikinam prieglobsčiui laikantis tarptautinės tvarkos ir Lietuvos įstatymų.

Tuo metu Lietuvos krepšinio lyga (LKL) palaikymą Ukrainai reikš simbolinėmis priemonėmis.

„Po FIBA atrankos „lango“ čempionatas grįžta visiškai kitomis nuotaikomis. Kiekvieną dieną esame mintimis su Ukraina, su šios šalies žmonėmis. Kiekvienas padedame kaip galime – aukojame pinigus, siunčiame daiktus, einame į gatves ir kitaip išreiškiame palaikymą.

LKL griežtai smerkia Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą. Negalime likti nuošalyje, tad visą šią savaitę vyksiančių rungtynių metu skirsime dėmesį ir išreikšime palaikymą Ukrainos tautai“, – kalbėjo LKL generalinė direktorė Rasa Liuimienė.

Šią savaitę vyksiančiose rungtynėse bus pagerbti už savo šalies pamatines vertybes kovojantys Ukrainos žmonės, o krepšinio arenose skambės Ukrainos himnas.

Atskiros LKL komandos taip pat reiškia palaikymą – Vilniaus „Rytas“ skirs „Mėlyna ir geltona“ organizacijai po vieną eurą nuo kiekvieno parduoto bilieto iki sezono pabaigos, tuo tarpu Utenos „Juventus“ artimiausias rungtynes žais vilkėdami išskirtines aprangas su Ukrainos herbu. Po rungtynių jos bus parduodamos ir visi iš aprangų uždirbti pinigai bus paaukoti Ukrainos žmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)