Ministrė gavo Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu atsakymą, kad jis „vertina pasiūlymą“, bet nesutinka leisti dalyvauti Eurolygos valdybos posėdyje.

Ministrė savo laiške Eurolygai ir visiems klubams rašė:

„Visam pasauliui reaguojant į Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, negalime likti nuošalyje.

Pasaulio bendruomenė, valstybės vienijasi, siekdamos padėti užpultai Ukrainai ir taikydamos vis naujas sankcijas ir kitas agresijos stabdymo priemones.

Lietuvos Vyriausybė jau rekomendavo visiems sporto klubams ir sporto federacijoms nutraukti visus ryšius su Rusija: nedalyvauti toje šalyje vykstančiose varžybose, Lietuvoje nepriimti šios šalies sportininkų.

Visi kartu galime pasiekti, kad Rusija nutrauks Ukrainos puolimą, nekaltų žmonių žudynes.

Tam reikalingas ir jūsų visų supratimas bei palaikymas. Prašau Eurolygos nutraukti bet kokius ryšius su Rusijos klubais iki tol, kol baigsis agresija prieš Ukrainą.

Nenoriu, kad sportininkų, ne tik Lietuvos, bet ir visų kitų šalių, rankos būtų suteptos krauju.

Tikiuosi jūsų supratingumo ir prašau leisti dalyvauti jūsų posėdyje pirmadienį“.

Jurgita Šiugždinienė

Jordi Bertomeu atsakyme sakoma:

„Dalinamės jūsų susirūpinimu dėl rimtos ir liūdnos situacijos, kurią išgyvename. Dabartinis konfliktas Ukrainoje paliečia visas mūsų visuomenės sritis ir akivaizdu, kad smurtas nėra atsakymas į bet kokį galimą kontekstą.

Kita vertus, leiskite man pasidalinti su jumis, kad praėjusį penktadienį Eurolyga ir 18 Eurolygoje dalyvaujančių klubų griežtai pasmerkė bet kokius karo veiksmus, deja, vykstančius Ukrainoje, ir nusprendė, kad visos rungtynės, numatytos Rusijos Federacijoje, bus perkeltos į neutralias arenas.

Šių priemonių buvo imtasi siekiant apsaugoti varžybų vientisumą ir tęstinumą, o tai leidžia komandoms ir toliau ginti savo teisę rungtyniauti aikštelėje, tuo pačiu apsaugant žaidėjų, trenerių, sirgalių ir personalo ryšių vientisumą nepatiriant nė menkiausios rizikos. Tačiau tai neatmeta galimybės, kad šiandien posėdyje bus susitarta dėl tolesnių priemonių.

Bijau, kad šios popietės susitikime negalėsite dalyvauti dėl jo privataus pobūdžio, tačiau mes labai vertiname jūsų pasiūlymą ir galimybę. Nepaisant to, mielai jums paskambinsiu ir pasidalinsiu jūsų žinute su klubų savininkais“.

Ministrė mielai pasikalbės telefonu su ponu J. Bertomeu.

Primename, kad Kauno „Žalgiris“ yra viešai deklaravęs, jog su agresorės Rusijos klubais šį sezoną Eurolygoje nebežais, nt jei rungtynės vyktų neutralioje aikštėje.

Delfi
pažymi, kad susidariusioje situacijoje kol kas sunku įsivaizduoti, kaip Eurolygai toliau seksis vykdyti pirminį planą ir organizuoti Rusijos klubų dalyvavimą varžybose. Europos oro erdvė Rusijos lėktuvams yra uždaryta, o jeigu rusų komandos kaip nors ir pasiektų Belgradą (kuris siūlėsi rengti minėtasias rungtynes „neturalioje aikštėje“), vėliau sugrįžti į Rusiją joms būtų beveik neįmanoma, o tai reikštų visišką vietinių VTB pirmenybių subyrėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)