Krepšinio pasaulio atstovai reaguoja į Rusijos agresiją ir sukeltą karą Ukrainoje. Oficialiai paskelbta, kad Maskvos CSKA palieka ir dar vienas krepšininkas – Rusijos pasą turintis vidurio puolėjas Joelis Bolomboy'us.

28-erių metų J. Bolomboy'us prie CSKA prisijungė 2018-aisiais, 206 cm ūgio vidurio puolėjas turi ir Rusijos pilietybę.

Donecke gimusio J. Bolomboy'aus tėvas yra kilęs iš Kongo Demokratinės Respublikos, o motina – totorių kilmės rusė. Prieš pasirašydamas sutartį su CSKA J. Bolomboy'us tikino, kad Rusijos paso gavimas jam yra „didis įvykis“, krepšininkas atstovavo rusų rinktinei atrankos į pasaulio ir Europos čempionatus varžybose.

Visgi naujame savo pranešime CSKA patvirtino, kad krepšininkas atsisveikina su klubu įkandin Maskvos klubą palikusių kartvelo Tornikės Šengelijos, lietuvio Mariaus Grigonio, dano Iffe Lundbergo ir vokiečio Johanneso Voigtmano.

Beveik neabejotina, kad su klubu atsisveikins ir kiti jam atstovaujantys legionieriai.

Pavyzdžiui, Sankt Peterburgo „Zenit“, kurį jau paliko Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis, anot Graikijos portalo SDNA, leido visiems ne Rusijos piliečiams palikti šalį.

Šioje komandoje – kaip ir CSKA – legionierių iš JAV ir kitų šalių netrūksta.

Kauno „Žalgirio“ klubas dar praėjusią savaitę oficialiai deklaravo, kad Eurolygos turnyre atsisako žaisti su agresore tapusios Rusijos klubais, nors pati Eurolyga tikina organizuosianti tokias rungtynes „neutralioje aikštėje“.

„Aš visiškai palaikau klubo vadovų poziciją. Kad ir ką jie nuspręstų, aš juos visada palaikysiu“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas. Jo komanda antradienį išvykoje turi žaisti atkeltas rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“.

Susidariusioje situacijoje kol kas sunku įsivaizduoti, kaip Eurolygai toliau seksis vykdyti pirminį planą ir organizuoti Rusijos klubų dalyvavimą varžybose. Europos oro erdvė Rusijos lėktuvams yra uždaryta, o jeigu rusų komandos kaip nors ir pasiektų Belgradą (kuris siūlėsi rengti minėtasias rungtynes „neturalioje aikštėje“), vėliau sugrįžti į Rusiją joms būtų beveik neįmanoma, o tai reikštų visišką vietinių VTB pirmenybių subyrėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)