1997-ųjų moterų auksas, 1995-ųjų vyrų sidabras,1992-ųjų, 1996-ųjų ir 2000-ųjų olimpiniai bronzos medaliai kalba patys už save. Kol Lietuvos moterų rinktinė užfiksavodidžiausią pasiekimą šalies istorijoje, užimdama Europos čempionių sostą Vengrijoje, vyrų rinktinė ne tik įkalė paskutiniąją simbolinę vinį į raudonosios valstybės karstą Barselonos olimpinėse žaidynėse, bet ir metė rimtą kovą NBA žvaigždėms.

Ryškiaspalviai „Grateful Dead“ marškinėliai, akiai patrauklus žaidimas, vienybė ir komandinė dvasia lydėjo atkurtos valstybės pergales bei apdovanojimų virtinę, garantuojančią vieną sėkmingiausių Lietuvos krepšinio istorijos periodų.

1992-ųjų Lietuvos olimpinės krepšinio rinktinės kapitonas Valdemaras Chomičius atsimena išskirtinę komandinę dvasią: „Viskas buvo labai pozityviai, visi susikaupę šimtu procentu. Atrankinėse varžybose visas rungtynes laimėjom”, – prisiminimais dalijosi V. Chomičius.

„Tada mes buvom labai vieningi, vienas kitą labai gerai pažinojom ir tas buvimas kartu, rungtyniavimas kartu ilgą laiką, tai turėjo įtakos geriems mūsų rezultatams.”

2000-aisiais, jau kaip trenerio asistentas iškovojęs olimpinę bronzą, V. Chomičius nesiryžo lyginti abiejų pergalių: „Niekados negali lyginti rungtynių, nes konkrečią dieną, konkrečios rungtynės yra pačios svarbiausios ir unikaliausios. Aišku, patirtis ir atmosfera tose Olimpiadose skyrėsi. Pirmiausia draivu. Ispanijoje mes nieko nežinojom, viskas mums buvo nauja, nežinomi priešininkai ir taip toliau. O 2000-aisiais žaidėjai ir treneriai jau turėjo daugiau patyrimo.”

Atiduoti balsus už nepriklausomybės laikų didžiąsias krepšinio asmenybes galite specialioje internetinėje svetainėje (www.krepsiniolegendos.lt). Iš viso, 100 Lietuvos krepšinio legendų vardai ir pavardės nuguls krepšinio legendų ir sirgalių aikštelėje prie Lietuvos „Krepšinio namų“ Kaune. Legendos atrenkamos iš 163 specialios komisijos sudaryto nominantų sąrašo, suskirstyto pagal laikotarpius.

Balsavimo vykdymo tvarka:

Prieškario ir Pokario laikotarpis – 2022 m. vasario 16-27 d.
Nepriklausomybės laikotarpis – 2022 m. vasario 28 – kovo 6 d.
2001-2011 laikotarpis – 2022 m. kovo 7-20 d.
2012-2022 laikotarpis – 2022 m. kovo 21-31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją