Pirmadienio rytą „Lokomotiv“ paskelbė, kad su Krasnodaru ir Rusija atsisveikina nuo 2019-ųjų metus šio klubo viceprezidento pareigas ėjęs lietuvis Ginas Rutkauskas. Tokias pačias pareigas Krasnodare jis užėmė ir 2012-2014 m.

Šis kaunietis ilgus metus yra praleidęs „Žalgirio“ sistemoje, 1998–2007 m. užėmė klubo generalinio direktoriaus pareigas.

Stoti pradeda ir VTB Vieningosios lygos čempionatas, kuriame dalyvauja „Lokomotiv“.

Pati lyga informuoja, kad kovo 2 d. turėjusios vykti reguliariojo sezono rungtynės tarp „Lokomotiv“ ir Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ dėl force majeure situacijos yra perkeliamos į balandžio 14-ąją.

Kaip infromuoja pati lyga, tokį sprendimą teko priimti dėl oro susisiekimo trikdžių su Krasnodaru.

Kiek anksčiau, vos prasidėjus Rusijos agresijai Ukrainoje, apie pasitraukimą iš VTB lygos paskelbė Talino „Kalev“ (Estija) ir Zelionos Guros „Enea Zastal“ (Lenkija) klubai. Tiesa, pastarojo rezultatai oficialiai skelbiamoje turnyro lentelėje dar nėra anuliuoti.

Taigi, be 8 lygoje liekančių Rusijos klubų jai kol kas dar piklauso po vieną ekipą iš Baltarusijos ir Kazachstano.

Primename, kad Rusijos klubus taip pat palieka Kazys Maksvytis (Permės „Parma“), Marius Grigonis (Maskvos CSKA), Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis (Sankt Peterburgo „Zenit“).

Artimiausiu metu su Rusija turėtų atsisveikinti ir kiti darbo sutartis su šios šalies klubais turėję lietuviai.

Ukrainoje nuo ketvirtadienio tęsiasi kautynės su įsiveržusiomis gausiomis Rusijos pajėgomis. Ši neišprovokuota Maskvos invazija pasaulyje paskleidė pasibaisėjimą ir įtūžį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)