Panašu, kad bosniai įkrito į savo pačių iškastą duobę.

Tik sekmadienį ryte į Vilnių atskridusi komanda buvo akivaizdžiai susilpnėjusi ir pralaimėjo lietuviams 56:77.

Bosniams stigo ne tik pirmoje tarpusavio akistatoje ketvirtadienį čiurnos raiščius pasitempusio kapitono Miralemo Halilovičiaus, bet ir daugiau krepšininkų – į Lietuvą jų atskrido tik dešimt.

Atšaukti rungtynes Kazio Maksvyčio auklėtinių varžovai prašė motyvuodami dėl karo Ukrainoje Lietuvos vyriausybės paskelbta nepaprastąja padėtimi, tačiau Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) toks motyvas nepasirodė pakankamas.

Be užuolankų atsiliepė ir Dž. Musa, po sekmadienio dvikovos Delfi paklaustas, ar būdamas Lietuvoje jaučiasi nesaugus.

„Ne, anaiptol. Aišku, visai Europai dabar nelengva. Mano užuojautos – tiems, kurie dabar Ukrainoje, tikiuosi, šis karas greitai baigsis. Bet atsakant į jūsų klausimą, atskridome čia visiškai saugiai, nematau jokio pavojaus šiuo metu būdamas Lietuvoje, ypač Vilniuje“, – sakė 22-ejų puolėjas.

Vis dėlto dvejonės, ar skristi į Lietuvą, brangiai kainavo jo komandai.

Pastarąsias tris dienas bosniai nesitreniravo, kai kurie žaidėjai spėjo išvykti į savo klubus.

„Galvojome, kad mačą atšauks, todėl kai kurie vaikinai išvažiavo. Ir patys praleidome ankstesnius skrydžius į Lietuvą, turėjome keliauti užsakomuoju reisu paskutinę minutę. Čia atvykome tik šįryt – žaidėjai spėjo vien pavalgyti ir pailsėti. Bet vis tiek stengėmės iš visos širdies. Dėl to, kad labai mylime krepšinį ir norime deramai atstovauti savo šaliai“, – komentavo ekipos treneris Vedranas Bosničius.

45-erių specialistas nenorėjo atsakyti į klausimą, kaip vertina FIBA nurodymą žaisti Vilniuje nepaisant bosnių nuogąstavimų.

„Galite manęs klausti visko apie krepšinį, aš esu čia tam, kad kalbėčiau apie jį“, – atsiprašė V. Bosničius.

Apie krepšinį norėjo kalbėti ir Dž. Musa.

„Mūsų situacija šiomis dienomis buvo sunki, bet tai – ne pasiteisinimas. Vis tiek stengėmės iš visų jėgų, deja, vakaras priklausė ne mums. Lietuviai buvo labai gerai pasiruošę, nusipelnė laimėti. Jie gerai padirbėjo gynyboje: ne tik prieš mane, bet prieš visą komandą.

Vis tiek labai didžiuojuosi tais dešimčia vaikinų ir treneriais, kurie čia atvažiavo nesitreniravę tris dienas bei kovėsi iki paskutinės minutės. Vaikinai parodė neįtikėtiną pasiaukojimą“, – dėstė Lugo „Breogan“ klubo legionierius.

Rezultatyviausias šio sezono Ispanijos ACB lygos krepšininkas ASG arenoje tenkinosi vos 7 taškais.

Tiek jam, tiek visai komandai priešintis Lietuvos rinktinei sekėsi gerokai sunkiau nei ketvirtadienį.

„Gerbiame Lietuvą, bet tikrai galvojome, kad galime laimėti. Tuzloje buvome arti to, o šįkart rungtynės išėjo jau kitokios, atsiliepė keista situacija. Bet bandėme ir iš jos išspausti maksimumą.

Vis dar esame gan patogioje padėtyje, turbūt vienos pergalės užtektų žingsniui į kitą etapą. Ir toliau neatsisakome svajonės patekti į pasaulio čempionatą“, – pabrėžė V. Bosničius, kurio nuomone, vasarą laukiančioje dar vienoje akistatoje su lietuviais – tik šįkart jau Europos čempionate – padės ir šią savaitę sukaupta patirtis, ir didžiausia šalies krepšinio žvaigždė iš NBA lygos Jusufas Nurkičius.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Primename, kad pirmąją komandų akistatą praėjusį ketvirtadienį Tuzloje lietuviai laimėjo 78:77.

Sekmadienį Vilniuje nuostolių turėjo ir K. Maksvytis, kuriam trūko prastai pasijutusių Martyno Echodo ir Osvaldo Olisevičiaus – nors jų koronaviruso testų atsakymai ir buvo neigiami.

Vietoje susirgusių žaidėjų papildomai rinktinė pasitelkė Deividą Gailių.

Kitose sekmadienio F grupės rungtynėse Čekija namuose 83:80 palaužė bulgarus ir pasiekė pirmą pergalę.

2023 metų pasaulio čempionato atrankos varžybų pirmas etapas baigsis ateinančią liepą.

Lietuviai jau ramūs dėl vietos antrajame etape, bet atsakomosiose rungtynėse su bulgarais ir čekais dar galės papildyti savo taškų kraitį, kurį nešis tolyn kartu su savimi.

Į antrą etapą žengs po tris komandas iš aštuonių atrankos grupių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)