Kazio Maksvyčio auklėtiniai sekmadienio vakarą namuose 77:56 (20:12, 14:20, 21:12, 22:12) sutriuškino Bosnijos ir Hercegovinos (2-2) krepšinininkus ir užsitikrino kelialapį į antrą 2023 metų pasaulio krepšinio čempionato atrankos etapą.

Į antrąjį etapą patenka trys iš keturių grupės komandų. Tiesa, nors ir užsitikrino vietą kitame etape, lietuviai atsipalaiduoti negali, nes pirmajame etape iškovotos pergalės bus skaičiuojamos ir antrajame etape.

Kitose F grupės rungtynėse sekmadienį Čekija (1-3) iškojo pirmąją pergalę – čekai paskutinėmis sekundėmis pataikyto tritaškio dėka 83:80 (25:25, 16:15, 15:18, 27:22) patiesė Bulgariją (1-3).

Lietuvius sekmadienio vakarą į pergalę prieš bosnius vedė 19 taškų įmetęs Tomas Dimša, 15 pelnęs D. Gailius ir 9 pridėjęs Gytis Radzevičius. Pralaimėtojų gretose su 12 taškų išsiskyrė Edinas Atičius.

Lietuvos rinktinė pelnė pirmuosius 6 mačo taškus, pasibaigus ketvirčiui buvo priekyje 20:12. Vis dėlto antrojo kėlinio pabaigoje bosniai spurtavo 12:1 bei sugebėjo pasivyti 32:34.

Bosnija ir Hercegovina po pertraukos buvo išsiveržusi į priekį 38:36, tačiau lietuviai atsakė spurtu 15:2 bei įgijo dviženklį pranašumą 51:40.

Ketvirtajame kėlinyje įsisiautėjo D. Gailius, o jo vedama Lietuvos rinktinė atsiplėšė 65:49 ir užsitikrino pergalę.

Lietuva: Tomas Dimša 19, Deividas Gailius 15, Gytis Radzevičius 9 (8 atk. kam.), Regimantas Miniotas, Mindaugas Girdžiūnas ir Laurynas Birutis po 8, Arnas Butkevičius 6 (7 atk. kam.).

Bosnija ir Hercegovina: Edinas Atičius 12 (7 atk. kam.), Kenanas Kamenjašas ir Amaras Gegičius po 10, Džananas Musa ir Emiras Sulejmanovičius (9 atk. kam.) po 7.


Dar penktadienį vakare Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio asociacijos generalinis sekretorius Ameras Čolanas savo šalies žiniasklaidai sakė, kad jų rinktinė į Vilnių neatvyks dėl didelės rizikos, susijusios su Rusijos pradėtu karu Ukrainoje.

Vis dėlto FIBA nepatenkino Bosnijos ir Hercegovinos prašymo nukelti rungtynes su Lietuva, tad atrankoje į FIBA 2023-ųjų Pasaulio taurę mačas vyko pagal planą.

Šios komandos buvo susitikusios ir ketvirtadienį. Tuomet išvykoje lietuviai iškovojo sunkią pergalę 78:77.

Šįkart Lietuvos rinktinei negalėjo padėti ne tik COVID-19 sergantys Vaidas Kariniauskas, Dovydas Giedraitis, Gytis Masiulis, Kristupas Žemaitis ir treneris Evaldas Beržininkaitis, bet ir prieš pat mačą prastai pasijutę Martynas Echodas bei Osvaldas Olisevičius.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė sekmadienio rytą į Vilnių atvyko su 10 krepšininkų. Šį kartą komandai nepadėjo 20 taškų pirmoje akistatoje pelnęs Miralemas Halilovičius, nežaidė ir Amaras Alibegovičius.

„Avia Solutions Group“ arenoje sekmadienio vakarą netrūko palaikymo žinučių Ukrainai – prieš rungtynių pradžią paskelbta tylos minutė, sirgaliai vieningai iškėlė Ukrainos vėliavas, o pertraukėlių metu skambėjo ukrainietiška muzika.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)