„Kol kas nežinome, kokias pasekmes turėsime, tačiau šiuo metu mums daug svarbiau ne FIBA nurodymai, o mūsų rinktinės ir personalo saugumas“, – pareiškė Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio asociacijos generalinis sekretorius Ameras Čolanas.

Priminsime, kad Lietuvos vyrų rinktinė ketvirtadienį išvykoje dramatiškai 78:77 įveikė iki šiol atrankoje į FIBA 2023-ųjų Pasaulio taurę nepralaimėjusią Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę ir penktadienį grįžo į gimtinę. Tačiau tuo pačiu užsakomuoju skrydžiu į Lietuvą keliauti turėję bosniai nusprendė kartu su lietuviais neskristi į Vilnių.

„Įvertinome situaciją ir padarėme išvadą, kad mūsų rinktinė neturėtų keliauti į padidinto pavojaus zoną. Tokia yra Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio asociacijos, rinktinės personalo ir žaidėjų pozicija. Diplomatiniais kanalais gavome informaciją apie nepaprastosios padėties paskelbimą Lietuvoje, t.y. šalyje, besiribojančioje su Rusija ir Baltarusija, kurios dalyvauja konflikte Ukrainoje. Todėl niekas negali mūsų įtikinti, kad priėmėme neteisingą sprendimą“, – sakė A. Čolanas.

Jei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė neatvyks į rungtynes jai bus įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:20. Lietuvos krepšinio federacijos atstovų teigimu, net jei bosniai ir neatvyks, mūsų šalies krešininkams sekmadienį numatytu rungtynių metu (19:30 val.) dar reikės fiziškai pasirodyti ant arenos parketo.

Tiesa, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas neatmentė varianto, kad bosniai visgi atvyks į Vilnių: „Šeštadienį ryte kalbėjausi telefonu su ponu Čolanu ir jis man sakė, kad ieško užsakomojo reiso. Pasakojo, kad nėra lengva rasti lėktuvo, kad greičiausiai jiems tektų skristi iš Sarajevo. Bet jis mane patikino, kad jeigu ras lėktuvą, bosniai atskris į Vilnių. Tad mes pilnai ruošiamės sekmadienio rungtynėms. Čia jau tikrai darosi panašu į bosniškus žaidimus, kurių, beje, netrūko ir mums viešint Tuzloje.“

Be rungtynių su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine Lietuvos krepšininkų atrankoje į FIBA 2023 m. Pasaulio taurę dar laukia du mačai – liepos 1 d. išvykoje su Bulgarija ir liepos 4 d. namuose su Čekija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)