Ukrainiečiai ketvirtadienį 74:88 nusileido G grupės lyderei Ispanijai ir patyrė antrą nesėkmę.

Ukrainiečiai neslėpė nerimo dėl savo šeimų ir draugų, likusių Ukrainoje šalį puolant Rusijos karinėms pajėgoms.

Rinktinės narius nustebino Rusijos invazija, apie kurią jie sužinojo jau išvykę į Ispaniją.

Atsakomosios rungtynės Kijeve nukeltos į vasarą.

„Jaučiuosi šūdinai dėl to, kas vyksta mūsų šalyje. Visi šokiruoti, tai, kas dabar vyksta, nėra normalu“, – teigė vidurio puolėjas Artiomas Pustovijus.

Artiomas Pustovijus

„Aš ne namie ir jaučiuosi siaubingai. Tiesiog bandysiu grįžti namo ir sugalvoti, ką daryti toliau. Noriu sužinoti, kas vyksta, ar saugi šeima ir draugai. Šiuo metu galvoje daug minčių“, – kalbėjo gynėjas Bogdanas Blizniukas.

„Visiems Europoje reikia žinoti, jog Putinas yra žudikas. Po Ukrainos jis eis į Europą“, – kalbėjo su rinktine keliavęs sporto žurnalistas Vladislavas Dunajenko.

Vienas komandos lyderių A. Pustovijus kartojo penktadienį ryte prezidento Volodymyro Zelenskio mintį apie tai, kad Ukraina kare su Rusija yra viena.

„Noriu, jog tai sustotų. Bloga taika yra geriau, nei geras karas. Karas niekada negali būti geras. Valdžia turi kalbėtis, susitarti, kad karas būtų sustabdytas. Daug kalbama iš mūsų vyriausybės, iš mūsų prezidento apie pagalbą Ukrainai, apie Europos Sąjungą, apie JAV, bet mes esame vieni.

Šiuo metu esame vienas prieš vieną su Rusija“, – kalbėjo rinktinės vidurio puolėjas.

„Negaliu būti čia, kai mano šeimos nariai gina Ukrainą. Manau, mes visi ir kiekvienas komandos žaidėjas turi stiprią širdį krūtinėje. Mums labai skaudu dėl šios situacijos ir karo“, – kalbėjo V. Dunajenko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Dalintis
Nuomonės