Lietuvos krepšinio rinktinė penktadienio popietę užsakytu reisu iš Tuzlos miesto sugrįžo į Vilnių po Bosnijoje ir Hercegovinoje iškovotos pergalės. Ketvirtadienio vakarą lietuviai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse 78:77 palaužė bosnius ir sekmadienį Vilniuje su tais pačiais varžovais turėjo žaisti dar sykį.

Visgi bosnių rinktinė, į Vilnių turėjusi skristi tuo pačiu lėktuvu, oro uoste nepasirodė. Apie tokią galimybę puse lūpų kalbėję dar mačo išvakarėse, prieš pat skrydį bosniai Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) ir informavo apie atsisakymą keliauti į Vilnių ir kreipėsi į FIBA su prašymu perkelti rungtynes.

Oficialiai deklaruojamas argumentas – nepaprastoji padėtis, kuri Lietuvoje paskelbta dėl Rusijos agresijos Ukrainoje. Anot bosnių, susidariusi situaciją yra „neraminanti“ ir keliauti į Lietuvą šiuo metu yra „pernelyg pavojinga“.

Kol LKF laukia žinių iš FIBA, Vilniaus oro uoste tokį bosnių sprendimą kalbėdamas su žurnalistais viešai įvertino K. Maksvytis:

„Reikėtų pasiklausti tiesiai jų, kodėl priimtas toks sprendimas. Bet aš manau, kad bosniai pasielgė nelabai garbingai. Jų vienas svarbus žaidėjas yra traumuotas (Miralemas Halilovičius patyrė traumą per rungtynes su lietuviais, – red. past.), todėl jie galbūt nori perkelti rungtynes.“

K. Maksvytis viešai pagarsino ir kol kas tik tarp federacijos vadovų sklandžiusią informaciją, susijusią su ketvirtadienį Permėje įvykusiomis rungtynėmis tarp Rusijos ir Nyderlandų rinktinių.

Reaguodami į Rusijos sukeltą karą Ukrainoje, jau atvykę į Permę olandai nenorėjo išbėgti į aikštelę, tačiau buvo beveik priversti tai daryti.

„Kiek turiu informacijos, olandai Rusijoje vakar žaidė, nes FIBA jiems pagrasino sankcijomis. Na, bosniams pas mus ne taip pavojinga žaisti. FIBA nuspręs, bet manau, kad bosniai galėjo atvažiuoti ir sužaisti šias rungtynes. Apskritai FIBA čia turėtų nuspręsti, o dabar lieka labai daug interpretacijų“, – pažymėjo K. Maksvytis.

Minėtas rungtynes olandai varžovams pralaimėjo 69:80, tačiau atsakomojo mačo Nyderlanduose su rusais žaisti nebeketina ir apie tai jau informavo FIBA organizaciją.

Primename, kad Vilniuje su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine lietuviai turėjo susikauti sekmadienio vakarą. Neoficialiomis žiniomis, LKF deda dideles pastangas, kad Lietuvos rinktinė visgi išbėgtų ant parketo ir sužaistų bent jau kontrolines rungtynes, skirtas Ukrainai paremti. Šiuo metu bandoma ieškoti varžovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Dalintis
Nuomonės