Prie paslaugos Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamai komandai svariai prisidėjo ir Kauno „Žalgiris“, kuris ketvirtadienio vakarą namuose madridiečiams nepaliko jokių šansų (68:47) ir netgi su kaupu atsilygino už pralaimėjimą pirmame tarpusavio mače (82:95).

Maža to, vos 47 taškus Nemuno saloje sukrapštę „Real“ krepšininkai pagerino savo rezultatyvumo antirekordą Eurolygoje.

Klaikiai iš žaidimo atakavę Pablo Laso auklėtiniai pataikė viso labo 1 tritaškį iš 15 bandymų (6,7 proc.) ir antroje susitikimo pusėje rimčiau žalgiriečiams nebegrasino.

Beje, pagal bendrus naudingumo balus „Žalgiris“ savo oponentus pranoko net 77:38.

„Sveikinimai žaidėjams, kurie man suteikė puikų vakarą. Ir ačiū žiūrovams, kurie vis dar mumis tiki ir palaiko. Žinojome, kad „Real“ turėjo labai sunkų savaitgalį ir kad jiems trūks Thomaso Heurtelio, taigi mums reikėjo pasinaudoti šia galimybe ir pasiūlyti jiems 40 minučių kieto, fizinio žaidimo. Mano noras išsipildė – sužaidėme nuostabias rungtynes“, – spaudos konferencijoje džiaugėsi Jure Zdovcas.

„Varžovai antroje pusėje turėjo keletą laisvų metimų, bet juos prametė, o mes daugiau ar mažiau kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių. Svarbiausiais momentais mes atsilaikėme ir buvo tikrai smagu tai matyti. Taip pat labai pasiteisino Nielso Giffey'aus ir Edgaro Ulanovo žaidimas kartu“, – pasakojo slovėnas.

Jam kompaniją prie šoninės linijos šį kartą palaikė tik komandos vadovas Mindaugas Kvedaras, nes trenerio asistentai – Evaldas Beržininkaitis ir Tautvydas Sabonis – negalavo.

„Juokavau, kad buvo labai tylu. Bet treneriui visada viskas lengva ir paprasta, kai aikštėje veikia tai, ką jis yra sumanęs. Šiandien daugelis mano sprendimų suveikė“, – šypsojosi specialistas.

Kitą antradienį žaliai-balti svečiuosis pas Atėnų „Panathinaikos“, o ketvirtadienį – pas Berlyno ALBA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją