Nukelti ketvirtadienį suplanuoti susitikimai tarp Miuncheno „Bayern“ ir Maskvos CSKA bei Vitorijos „Baskonia“ ir Kazanės UNIKS, taip pat neįvyks penktadienio mačas tarp Sankt Peterburgo „Zenit“ ir „Barcelona“ komandos.

Beveik neabejojama, jog raudona šviesa bus uždegta ir CSKA bei „Barcos“ dvikovai sekmadienį.


Savo ruožtu Talino „Kalev“ kolektyvas paskelbė, kad reaguodamas į Rusijos vykdomą agresiją Ukrainoje nebemato galimybių tęsti savo dalyvavimo čempionate, todėl traukiasi iš VTB lygos.

„Rusijos veiksmai yra nepriimtini“, – oficialiame pareiškime konstatavo estai.


Primename, kad reaguodamas į pastaruosius įvykius Ukrainoje, kurią užpuolė Rusijos karinės pajėgos, Kauno „Žalgiris“ jau anksčiau priėmė sprendimą nevykti rungtyniauti į Rusiją, kurioje turėjo įvykti susitikimai su Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandomis.

„Kaip ir buvome pranešę, iniciavome pokalbius su Eurolyga dėl susidariusios situacijos. Nors lyga visas aktualijas aptars rytoj popiet vyksiančiame posėdyje, nusprendėme, kad toks reagavimas yra per lėtas ir sprendimą priėmėme jau dabar – Kauno „Žalgiris“ nevyks į Rusiją, kurioje turėjo būti sužaisti dvejos reguliariojo sezono rungtynės.

Kalbėsime su Eurolygoje rungtyniaujančiais Vakarų Europos klubais ir siūlysime priimti bendrą sprendimą ne tik nežaisti rungtynių Rusijoje, bet ir iš viso boikotuoti rungtynes su visomis Rusijos komandomis“, – teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Pagal Eurolygos tvarkaraštį žalgiriečiams išvykos rungtynės su CSKA buvo numatytos kovo 25 d., o su „Zenit“ – balandžio 8 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)