Karališkojo Klubo puolimą sustingdę kauniečiai šventė netikėtą ir užtikrintą pergalę – 68:47 (18:11, 20:18, 11:8, 19:10).

Pirmąjį komandų susitikimą Madride 95:82 laimėjo ispanai.

Šeimininkai Nemuno saloje šeimininkavo nuo pirmų minučių – po dviejų kėlinių pirmavo 38:29, o paskutiniame ketvirtyje įgijo net ir 20 taškų persvarą (61:41), kurią iki finalinės sirenos padidino dar vienu tašku.

Klaikiai puolę Pablo Laso auklėtiniai pataikė viso labo 1 tritaškį iš 15 bandymų (6,7 proc.).

Pagal bendrus naudingumo balus „Žalgiris“ savo oponentus pranoko net 77:38.

Įdomu, kad pagalbos prie šoninės linijos šį kartą stokojo Jure Zdovcas, nes jo asistentai – Evaldas Beržininkaitis ir Tautvydas Sabonis – negaluoja, tačiau galutiniam rezultatui tai neatsiliepė.

Kauno komandos gretose nebuvo ir gynėjo Manto Kalniečio, kuriam buvo atlikta čiurnos operacija, bei puolėjo Regimanto Minioto, kuris šiuo metu padeda Lietuvos rinktinei.

„Real“ trūko traumuotų Carloso Aloceno, Rudy Fernandezo, Fabieno Causeuro ir Adamo Hangos.

Rungtynės:

Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“ 68:47 (18:11, 20:18, 11:8, 19:10).

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (3/6 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 3/3 baudos), Joshas Nebo (9 atk. kam.), Joffrey Lauvergne'as (5/7 dvitaškiai) ir Lukas Lekavičius (2/4 tritaškiai) po 10, Tyleris Cavanaugh 7, Janis Strelniekas 6, Paulius Jankūnas ir Nielsas Giffey'us po 4, Artūras Milaknis 2 taškai. Tai Websteris (15 min.) ir Karolis Lukošiūnas (2 min.) taškų nepelnė.

„Real“: Walteris Tavaresas 12 (6/8 dvitaškiai, 12 atk. kam.), Vincentas Poirier 10 (4/4 dvitaškiai, 2/3 baudos), Trey'us Thompkinsas 7, Sergio Llulls 6, Gabrielis Deckas 4, Guerschonas Yabusele ir Alberto Abalde po 3, Adamas Hanga 2 taškai.

"Žalgiris" - "Real". Statistika

Praėjusiame ture Monake žalgiriečiai nutraukė savo devynių iš eilės pralaimėjimų Eurolygoje seriją, o vietiniame fronte iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę.

Tuo metu „Real“ suklupo tiek Eurolygoje, tiek „Copa del Rey“ finale – abu kartus prieš „Barceloną“ (68:86 ir 59:64).

Kitą antradienį žaliai-balti svečiuosis pas Atėnų „Panathinaikos“, o ketvirtadienį – pas Berlyno ALBA.

Beje, šią savaitę dėl Rusijos vykdomų karinių veiksmų Ukrainoje neįvyks visos turnyro rungtynės, kuriose turėjo žaisti šalies-agresorės klubai.

Primename, kad reaguodamas į pastaruosius įvykius Ukrainoje, kurią užpuolė Rusijos karinės pajėgos, „Žalgiris“ priėmė sprendimą nevykti rungtyniauti į Rusiją, kurioje buvo numatyti susitikimai su Maskvos CSKA ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandomis.

„Kaip ir buvome pranešę, iniciavome pokalbius su Eurolyga dėl susidariusios situacijos. Nors lyga visas aktualijas aptars rytoj popiet vyksiančiame posėdyje, nusprendėme, kad toks reagavimas yra per lėtas ir sprendimą priėmėme jau dabar – Kauno „Žalgiris“ nevyks į Rusiją, kurioje turėjo būti sužaisti dvejos reguliariojo sezono rungtynės.

Kalbėsime su Eurolygoje rungtyniaujančiais Vakarų Europos klubais ir siūlysime priimti bendrą sprendimą ne tik nežaisti rungtynių Rusijoje, bet ir iš viso boikotuoti rungtynes su visomis Rusijos komandomis“, – teigė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Pagal Eurolygos tvarkaraštį, žalgiriečiams išvykos rungtynėms su CSKA paskirta kovo 25-a, o su „Zenit“ – balandžio 8 diena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)