Pateikiame V. Gedvilo pasirašytą laišką.

„Gerbiami Lietuvos krepšinio federacijos nariai,

Šiąnakt Ukrainoje prasidėję kariniai veiksmai tampa išbandymu visam demokratiniam pasauliui. Šiuo metu Lietuvoje ir pasaulyje reikalinga mūsų sutelktumas ir vienybė.

Lietuvos krepšinio federacijos vardu, atsižvelgiant į Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje, rekomenduojame Jums nutraukti visus artimiausiu metu turėjusius vykti sportinius kontaktus su Rusijos ir Baltarusijos sporto subjektais.

Vieningų veiksmų dėka padėsime kaimyninei šaliai kovoti su agresoriumi.

Dėkojame.“

Tuo metu švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad ryšių su Rusija turi atsisakyti visų sporto šakų atstovai.

„Susitikome su sporto federacijomis. Ir turbūt žinutė yra vienareikšmė, stabdome bet kokius sporto ryšius su agresoriumi“, – LRT radijui teigė J. Šiugždinienė.

Ministrė patvirtino, kad tai reiškia ir suplanuotų varžybų su Rusijos komandomis nutraukimą.

„Yra federacijų planuotos varžybos Rusijoje. Tai kiekviena federacija susižiūri, mūsų yra bendra žinia, kad tokie dalykai neturi vykti“, – sakė J. Šiugždinienė.

Primename, kad reaguojant į padėtį Ukrainoje, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasirašė dekretą dėl nepaprastosios padėties paskelbimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)