Karinio konflikto tarp Rusijos ir Ukrainos grėsmė šią savaitę išaugo Maskvai nusprendus pripažinti separatistines Donecko ir Luhansko respublikas suvereniomis valstybėmis bei įvedus į jų teritoriją savo ginkluotąsias pajėgas.

Pasauliui neramiai sekant įvykius rytiniame Ukrainos pakraštyje ir Vakarams skelbiant sankcijas Rusijai, įtampa neaplenkia ir šios šalies sporto.

Permės „Parma“ klubą treniruojantis K. Maksvytis praėjusią savaitę parkeliavo į tėvynę ruošti rinktinės pasaulio čempionato atrankos „langui“ dar prieš naujausią konflikto eskalaciją.

Ir negali būti tikras, kokią situaciją ras grįžęs atgal.

Trečiadienį 44-erių specialistas, paklaustas apie karo pavojų ir atgarsius Rusijoje, sakė vengiantis leistis į tokias kalbas.

„Būdamas svečias svetimoje šalyje žinau, kad yra kelios temos, kurių geriau neliesti. Tarp jų – politika. Stengiamės daugiau kalbėti apie krepšinį. Kažkiek tokių kalbų, aišku, būna, bet nelabai jų gvildename. Karas, aišku, blogai. Tačiau mes esame sportininkai, stengiamės sportuoti ir nesikišti į politiką“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Jo treniruojamame „Parma“ klube žaidžia du Lietuvos krepšininkai – Adas Juškevičius ir Eigirdas Žukauskas, dar du lietuviai – Gintaras Kadžiulis ir Robertinas Vilimas – dirba trenerių štabe.

Primename, kad trečiadienį K. Maksvyčio vadovaujama Lietuvos rinktinė išskrido į Bosniją ir Hercegoviną, kur po dienos žais pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

Tiek lietuviai, tiek bosniai pasaulio čempionato atranką praėjusį lapkritį pradėjo dviem pergalėmis ir dalinasi F grupės lyderių pozicija.

Mačas Tuzloje vyks ketvirtadienį, nuo 21 val. Lietuvos laiku. Sekmadienį komandos žais atsakomąsias rungtynes Vilniuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Rinktinės sudėtis:

ŽaidėjasKlubas
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Gytis RadzevičiusVilniaus „Rytas“
Laurynas BirutisSantjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ (Ispanija)
Margiris NormantasVilniaus „Rytas“
Martynas EchodasVenecijos „Umana Reyer“ (Italija)
Martynas SajusBairoito „Medi“ (Vokietija)
Mindaugas GirdžiūnasVilniaus „Rytas“
Osvaldas OlisevičiusEmilijos Redžo „UnaHotels“ (Italija)
Regimantas MiniotasKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaTrevizo „NutriBullet“ (Italija)
Vytenis ČižauskasDordonės „Boulazac“ (Prancūzija)
Arnas VeličkaNeapolio „Gevi Basket“ (Italija)

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės išplėstinė sudėtis:

Miralemas Halilovičius (Paryžiaus „Metropolitans“, Prancūzija), Amaras Gegičius (Zagrebo „Cibona“, Kroatija), Sani Čampara („Split“, Kroatija), Džananas Musa (Lugo „Breogan“, Ispanija), Edinas Atičius (Podgoricos „Budučnost“, Juodkalnija), Adinas Vrabacas („Vienna 87“, Austrija), Darko Taličius (Aleksandrovaco „Igokea“), Džordže Topolovičius (Osijeko „Vrijednosnice“, Kroatija), Emiras Sulejmanovičius (Tenerifės „Lenovo“, Ispanija), Amaras Alibegovičius (Bolonijos „Virtus“, Italija), Ismetas Sejfičius („Podgorica“, Juodkalnija), Aleksandaras Lazičius (Baro „Mornar“, Juodkalnija), Kenanas Kamenjašas (Podgoricos „SC Derby“, Juodkalnija), Muhamedas Pašaličius (Monso „Belfius“, Belgija), Ajdinas Penava (Monso „Belfius“, Belgija), Haris Delaličius (Tuzlos „Sloboda“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)