Iš rikiuotės antradienį iškrito Dovydas Giedraitis, Kristupas Žemaitis, Gytis Masiulis bei treneris Evaldas Beržininkaitis.

Dar nepradėjus bendrų pratybų pirmadienį strategą Kazį Maksvyti pasiekė naujiena apie COVID-19 užsikrėtusį įžaidėją Vaidą Kariniauską.

Pirmadienį K. Maksvytis vylėsi, jog abu įžaidėjai – tiek D. Giedraitis, tiek K. Žemaitis, galės padėti rinktinei, tačiau antradienis atnešė blogų žinių.

„Jei kuris nors iš jų negalės prisijungti, eisime prie plano B, papildysime rinktinės gretas žaidėju iš išplėstinio sąrašo“, – pirmadienį kalbėjo K. Maksvytis. Jis turi galimybę žaidėjus kviestis iš išplėstinio 24-ių žaidėjų sąrašo, pateikto FIBA rungtynėms.

Artimiausios rungtynės:

  • vasario 24 d. 21 val. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva
  • vasario 27 d. 19:30 val. Lietuva – Bosnija ir Hercegovina („Avia Solution Group“)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šiuo metu rinktinės sąraše – 11 žaidėjų:

ŽaidėjasKlubas
Arnas ButkevičiusVilniaus „Rytas“
Gytis RadzevičiusVilniaus „Rytas“
Laurynas BirutisSantjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ (Ispanija)
Margiris NormantasVilniaus „Rytas“
Martynas EchodasVenecijos „Umana Reyer“ (Italija)
Martynas SajusBairoito „Medi“ (Vokietija)
Mindaugas GirdžiūnasVilniaus „Rytas“
Osvaldas OlisevičiusEmilijos Redžo „UnaHotels“ (Italija)
Regimantas MiniotasKauno „Žalgiris“
Tomas DimšaTrevizo „NutriBullet“ (Italija)
Vytenis ČižauskasDordonės „Boulazac“ (Prancūzija)


Bosnija ir Hercegovina pirmosiose dvejose atrankos rungtynėse į FIBA 2023-ųjų metų Pasaulio taurę, kaip ir Lietuva, iškovojo pergales – 97:90 įveikė čekus bei 85:75 palaužė Bulgariją.

Būsimų varžovų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo 2 sezonus NBA praleidęs Dž. Musa, kuris vidutiniškai pelnė po 19 taškų.

Pirmajame atrankos lange lietuviai Klaipėdoje 89:69 įveikė Bulgariją, o išvykoje 74:66 nugalėjo čekus.

Lietuvos gretose rinktinę į priekį vedė trys žaidėjai – rungtynėms su Čekija prisijungęs M. Kuzminskas, pelnęs 13 taškų, mače su Bulgarija iš toli puikiai atakavęs Osvaldas Olisevičius (vid. po 12 tšk.) ir per du mačus praktiškai dvigubą dublį fiksavęs Martynas Echodas (vid. po 10 tšk. ir 9,5 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)