2015-2018 metais Aukštaitijos ekipos vadovo pareigas ėjęs 43-ejų buvęs krepšininkas iš buvusios savo darbovietės siekė prisiteisti 67 tūkst. eurų. Tokią sumą M. Ignatavičius nurodė dėl sunkios klubo finansinės padėties 2016-2017 metų sezone išmokėjęs komandos žaidėjams iš savo kišenės.

Tiek Panevėžio apylinkės teismas, tiek vėliau M. Ignatavičiaus skundo sulaukęs Panevėžio apygardos teismas buvusio direktoriaus pretenzijas atmetė.

Tačiau pastarasis kasacine tvarka kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, kuris išgirdo M. Ignatavičiaus argumentus ir nurodė bylą nagrinėti iš naujo.

Pakartotinai bylos medžiagą įvertinęs Panevėžio apygardos teismas priėmė kardinaliai priešingą verdiktą.

M. Ignatavičiui nuo priėmimo dienos įsiteisėjusiu sprendimu iš „Lietkabelio“ priteista ne tik 67 tūkst. eurų bei 5 proc. metinės palūkanos, bet ir 22 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Mantas Ignatavičius

Be to, pernai Lietuvos apeliacinis teismas panaikino ir kitą Panevėžio apygardos teismo sprendimą, kuriuo pats M. Ignatavičius buvo įpareigotas sumokėti „Lietkabeliui“ 43 tūkst. eurų kompensaciją dėl jam vadovaujant klubui neva padarytos žalos.

Aukštesnės instancijos teismas atsakovo neteisėtų veiksmų ir žalos klubui nenustatė.

Ir šiuo atveju „Lietkabelis“ dar privalo padengti 11 tūkst. eurų siekusias M. Ignatavičiaus teismų išlaidas.

Nepalankios žinios iš teismo salių tik padidins finansinę įtampą Aukštaitijos sostinės klube, kurio pagrindinis dalininkas yra verslininkas Alvydas Bieliauskas.

Alvydas Bieliauskas

Remiantis paskutine Registrų centrui pateikta „Lietkabelio“ ataskaita, praėjusių metų viduryje ekipos trumpalaikiai įsipareigojimai sudarė 824 tūkst. eurų, o ilgalaikiai – dar 493 tūkst.

Palyginimui, sprendžiant pagal tą pačią finansinę ataskaitą, klubo skolos atitinka metinį praėjusio sezono biudžetą. Tiesa, tik išlaidų, kurios siekė 1,3 mln. eurų. Pajamų „Lietkabelis“ per finansinius metus surinko 775 tūkst. eurų ir patyrė 531 tūkst. nuostolį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)