Barselonos klubo galva J. Laporta sekmadienio vakarą turėjo kuo džiaugtis. Xavi treniruojama „Barcelonos“ futbolo komanda Ispanijos čempionate 4:1 išvykoje sudorojo „Sevilla“ futbolininkus, o Š. Jasikevičiaus auklėtiniai Karaliaus taurės finale Granadoje 64:59 patiesė Madrido „Real“ ekipą, nors pirmajame kėlinyje atsiliko 3:19.

Laimingas J. Laporta netgi įrašė vaizdo įrašą, kuriuo „Barcelona“ pasidalijo socialiniuose tinkluose. Tiesa, kataloniškai pasveikinęs su pergale, tarp eilučių klubo prezidentas palinkėjo krepšininkams neužmigti ant laurų.

„Sveikinu Šarą ir visą jo trenerių štabą, visus komandos žaidėjus, vedamus į priekį turnyro MVP tapusio Mirotičiaus. Jie sužaidė puikias rungtynes, sugebėjo atsitiesti sudėtingoje situacijoje ir suteikė daug džiaugsmo visiems Barselonos sporto gerbėjams. Šiandien esame laimingi jų dėka. Labai ačiū, sėkmės nugalėtojams – labai tikimės, kad ir toliau mus džiuginsite pergalėmis“, – kalbėjo J. Laporta.


Sužaidus du finalo kėlinius Granadoje „Barcelona“ nuo varžovų atsiliko 18:29, tačiau antroje rungtynių pusėje svarstyklės nusviro į kitą pusę. Šaro auklėtiniai per trečią ir ketvirtą kėlinius patys pelnė 43 taškus, o puolime strigti ėmusi „Real“ komanda jų sukrapštė vos 20.

Kas ištiko „Real“ puolimą, simboliškai atspindėjo Gabrielio Decko prasiveržimas į baudos aikštelę pačioje susitikimo atomazgoje. Likus 23 sek. argentinietis puolėjas įsiveržė į baudos aikštelę ir dvitaškiu galėjo išlyginti rezultatą, bet nepataikė iš po krepšio.

Kaip jau minėta, N. Mirotičius su 19 taškų gavo naudingiausiojo titulą. Po rungtynių aukštaūgis pripažino, kad pertraukos metu nuotaika komandos rūbinėje buvo prasta, tačiau savo komandą pakilti kovai vėl įkvėpė Š. Jasikevičius.

„Reikia atiduoti duoklę mūsų trenerių štabui. Šaro darbas vertas dešimties balų. Per pertrauką jis greičiausiai buvo vienintelis, kuris tikėjo komanda. Jis mums pasakė įkvepiančią kalbą, man oda netgi ėmė bėgioti šiurpuliukai.

Ir tada mes patys sau ištarėme: „Vyrukai, pasistenkime! Reikia grįžti į aikštę ir žaisti daug geriau. Juk treneris tiki, kad galime laimėti, todėl ir turime tai padaryti.“ Ir aš manau, kad ta kalba, kurią iš Šaro išgirdome pertraukos metu, buvo lemiama“, – dėstė „Barcelonos“ lyderis.

Paklaustas, kaip vertina paskutiniame kėlinyje iniciatyvos drąsiai imtis nusprendusio ir mačą su 12 taškų užbaigusio Roko Jokubaičio žaidimą, Miro negailėjo pagyrų 21-erių lietuviui:

„Nuostabus jaunas vaikinas. Aš nebuvau nustebintas Roko proveržio, nes matau jį kiekvieną dieną. Jis pelnė taškus, pridėjo mums reikalingos energijos – jis vienas iš geriausių jaunųjų krepšininkų Europoje. Mes turime privilegiją greta savęs jausdami tokią aistrą krepšiniui. Jis – karys.“

Energijos Rokui netrūko ir grįžtant į Barseloną – lėktuve jis buvo vienas iš pagrindinių šventinio sūkurio dalyvių.


Š. Jasikevičiui su „Barcelona“ Ispanijos taurę iškovoti pavyko antrus metus paeiliui.

Vien per šį sezoną „Barca“ su „Real“ tarpusavyje žaidė jau penktą sykį. Pablo Laso auklėtiniams pavyko laimėti tik rugsėjį Tenerifėje vykusio Supertaurės turnyro finalą.

Vėliau Šaras savo pranašumą abu kartus įrodė Eurolygoje, sykį – Ispanijos čempionate, o sekmadienį ir Karaliaus taurės turnyre.

Tokie „El Clasico“ rezultatai sulaukė reakcijų ir Ispanijos žiniasklaidoje.

Jei įprastai „Real“ lojalus „Marca“ portalas pažymėjo, kad „Reikia sugebėti finale išbarstyti 16 taškų persvarą“, „El Mundo“ savo skiltyje žengė dar toliau ir užsiminė, kad P. Laso savo sudėtyje turi pernelyg daug veteranų: „Akivaizdu, kad „Real“ pats laikas atsinaujinti absoliučiai iš pagrindų.“


Daug laiko „Barcelona“ švęsti neturės. Jau šią savaitę – penktadienį – Š. Jasikevičiaus auklėtinių laukia rungtynės Sankt Peterburge, kur svečius iš Katalonijos pasitiks katalono Xavi Pascualio treniruojama „Zenit“ ekipa. „Real“ savo ruožtu ketvirtadienį Kaune egzaminuos „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)