Trečią sykį paeiliui kauniečiai taurę iškėlė sutriuškindami Panevėžio „Lietkabelį“ 91:66 .

Finale favoritai metodiškai naudojosi savo pranašumais po krepšiu ir dvitaškius metė 78 proc. tikslumu – 31/40.

Nieko keisto, kad rezultatyviausi buvo vidurio puolėjai – 25 taškus pelnęs Joshas Nebo ir 19 taškų bei 8 atkovotus kamuolius pasiūlęs Joffrey Lauvergne'as, kuris antrą kartą iš eilės buvo išrinktas naudingiausiu finalo žaidėju.

„Pastarąsias dvi savaites mes nuosekliai geriname savo žaidimą. Jei taip ir toliau, šiame sezone laimėsime dar daug rungtynių, ir visi bus daug laimingesni“, – vylėsi prancūzas.

Tokią pačią viltį turi ir komandos vairininkas Jure Zdovcas, tik jis apskritai nebuvo linkęs sureikšminti sekmadienio pasiekimo.

Spaudos konferencijoje po rungtynių slovėnas net teisinosi, jog nerodo emocijų.

„Laimėti šias rungtynes buvo mūsų pareiga. Spaudimas – toks, kad kitokio rezultato ir būti negalėjo. Net būdamas žaidėjas pergales aš visada suprasdavau kaip kažką, ką privalai padaryti, už ką tau moka pinigus.

Tiesa ta, kad atvykęs dirbti į Kauną nieko ypatingo dar nenuveikiau. Bandžiau keisti situaciją, bet vis dar esame paskutiniai Eurolygoje. Na, priešakyje dar daug rungtynių. Tikėkimės, kad Monake nutraukta nesėkmių seriją, taip pat ir šis trofėjus suteiks postūmį. Pavyzdžiui, šiandien visi nuo suolo pakilę žaidėjai atnešdavo kažkokios naudos – tokiu atveju varžytis pajėgiame ir su Eurolygos komandomis, galime tikėtis šviesesnės ateities. Bet atsipalaiduoti negalime“, – kalbėjo 55-erių specialistas.

Treneris neslėpė, kad nuotaika galbūt būtų labiau pakylėta, jei finale „Žalgiris“ būtų nukovęs ne „Lietkabelį“, o Vilniaus „Rytą“.

„Žinoma, su „Rytu“ galbūt būtų įdomiau. Šiandien viskas paaiškėjo gana anksti, jau ir pats laukiau rungtynių pabaigos. Gal dėl to ir nėra tiek daug tų emocijų. Nors kalbant atvirai, dar ir vakar svarsčiau, kuris varžovas finale būtų sudėtingesnis: „Rytas“ ar „Lietkabelis“. Panevėžiečiai nemažai nuveikė su turima sudėtimi, bet daug energijos išeikvojo pusfinalyje. Na, kadangi „Rytas“ – šios aikštės šeimininkas, galbūt mums vis dėlto palankiau buvo žaisti su „Lietkabeliu“, – samprotavo J. Zdovcas.

Slovėnas taip pat atviravo nepajėgsiantis ilgai palaikyti kompanijos žaidėjams prie šventinio stalo – „Žalgirį“ šiame sezone užpuolęs traumų virusas neaplenkė ir trenerio, kuris susižeidė čiurną. Dėl to po finalo ir apdovanojimų ceremonijos didžiausia J. Zdovco svajonė buvo ištiesti skaudančią koją lovoje.

„Laukiu, kada galėsiu grįžti namo ir atsigulti. Bet prieš tai dar pažiūrėsiu, kur švęsti keliaus žaidėjai“, – šypsojosi J. Zdovcas.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas iš „Lietkabelio“ Nenadas Čanakas apgailestavo dėl neutralių žiūrovų akiai nuobodaus finalo, nuo pat pirmo kėlinio stokojusio intrigos.

„Prastos rungtynės, taip žaisdami negalime priešintis „Žalgiriui“. Turime eiti į salę ir toliau treniruotis, kad kitą kartą tokioms rungtynėms būtume labiau pasiruošę. Nepriimtina, kad žaisdami su Eurolygos komanda prasižengiame 10 kartų mažiau nei varžovai“, – pyko serbas.

Nuo 2016 metų, kai Lietuvos krepšinio lyga (LKL) pradėjo organizuoti Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, „Žalgiris“ trofėjumi džiaugėsi penktą kartą. 2016 ir 2019 metais titulą laimėti pavyko „Rytui“.

Savo ruožtu, „Lietkabelis“ finale grūmėsi antrus metus iš eilės ir trečią kartą istorijoje – visus sykius panevėžiečiams prisiliesti prie taurės sutrukdė būtent žalgiriečiai.

Aukštaitijos sostinės klubui sekmadienį dėl koronaviruso nepadėjo Džordže Gagičius, tik 7 min. sužaidė ir Kristupas Žemaitis.

Primename, kad rungtynėse dėl trečios vietos „Rytas“ 76:71 palaužė „Šiaulius“.

Pusfinaliuose šeštadienį „Lietkabelis“ 82:80 nuliūdino vilniečius, o „Žalgiris“ 80:68 susitvarkė su šiauliečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)