25-erių atakuojantis gynėjas turi galimybę savo trofėjų lentyną papildyti bene svarbiausiu laimėjimu – Citadele Karaliaus Mindaugo taurės apdovanojimu.

Dramatiškame pusfinalyje prieš Vilniaus „Rytą“ K. Žemaitis žaidė beveik 25 minutes, pelnė 10 taškų (3/4 dvit., 4/4 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 16 naudingumo balų.

Tikrai ne silpnesnio jo pasirodymo reikės KMT finale prieš „Žalgirį“, o čia, anot K. Žemaičio, „Lietkabelis“ į aikštę žengs siekdamas laimėti.

„Dvikovą su „Rytu“ pradėjome labai prastai, varžovai mus baudė, buvo fiziškesni, mes prie to neprisitaikėme.

Laimei, neleidome jiems pabėgti ir dar pirmoje rungtynių pusėje juos pavijome, po dviejų kėlinių atsilikome tik 4-iais taškais. Buvo puiki kova ir džiaugiamės pergale“, – po rungtynių kalbėjo K. Žemaitis.

– Kiek komandos draugus įkvėpė tai, kad Nikola Radičevičius į aikštę grįžo turėdamas tik vieną sveiką koją?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas K. Žemaitis.

– Tai parodo viso sezono komandos kovingumą. Ta koja tikrai neatrodė gerai, gydytojai per pertrauką ją apžiūrėjo.

Atrodė, kad jis nebežais, bet kažkaip jį pastatė ant kojų. Jis labai svarbus žaidėjas, bet paskutinį mėnesį jį kamuoja traumos.

O jos toks sprendimas parodo komandos kovingumą ir vienybę.

– Ko tikitės iš finalo ir kovos prieš „Žalgirį“?

– Tikėjome, jog galime įveikti „Rytą“. Tai tik vienerios rungtynės, ant parketo žengėme laimėti.

Sekmadienį taip pat žengsime į aikštę laimėti.

Žinoma, kortas sujaukė, jog Džordže Gagičius iškrito dėl COVID-19. Jis mūsų pagrindinis vidurio puolėjas, suteikia įvairiapusiškumo puolime, gali po krepšiu gerai sužaisti, o tai nėra stiprioji Kasparo Berzinio ir Gabrieliaus Maldūno pusė.

Antroje rungtynių pusėje žaidėme agresyviau, stengėmės veržtis, gal su keliais tritaškiais pasisekė, vieną tokį Panagiotis Kalaitzakis pataikė nuo lentos. Manau, nusipelnėme pergalės.

- Kaip Dž. Gagičiaus netektis paveikė komandą, kai atėjo žinia apie susirgusį lyderį?

– Tikrai skaudi ir netikėta žinia, bet panikos nebuvo. Treneris Nenadas Čanakas priminė, jog visą sezoną žaidžiame su 8-7 žaidėjais.

Kiti turi progų pasireikšti, pavyzdžiui, K. Berzinis pataikė labai svarbų tritaškį pirmaujant vienu tašku, G. Maldūnas griūdamas perėmė kamuolį iš Vaido Kariniausko.

Bet žinoma, Dž. Gagičiaus mums trūko, ypač rungtynių pradžioje. Ir finale jo trūks, bet neturime kur trauktis, kiti turi kompensuoti jo netektį.

– Kokie dalykai galėtų lemti „Lietkabelio“ sėkmę finale?

– Manau, kovingumas. „Žalgiris“ yra talentingesnė komanda už mus, bet mūsų komandinė darna, vienas kito palaikymas gali atnešti sėkmę.

Kaip treneris sakė, esame lyg šeima, kartais būna pykčių, nesutarimų, bet galiausiai stoji ir gini ją.

Pusfinalyje taip pat kažkas paskubėjo, šiek tiek pasipykome, bet juk tai emocijos. Galiausiai buvo gražu žiūrėti, kaip kiekvienas griuvome ant kiekvieno kamuolio, vienas kitą palaikėme, padėjome. Buvo krepšininkų, kurie nepakilo nuo suolo, tačiu jų balsai geriausiai girdėjosi aikštėje.

Kovoje su „Žalgiriu“ jėgų pakaks, negali būti pasiteisinimas, jog šeštadienį žaidėme vėliau ir turėjome sunkesnes rungtynes.

Panevėžio "Lietkabelis“

– Jums, Kristupai, pirmasis sezonas su Nenadu Čanaku, kaip galite apibūdinti darbą su šiuo strategu?

– Treneris atlieka didžiulį darbą, sakiau, esame kaip šeima, nėra didelių nesutarimų. N. Čanakas, kaip buvęs krepšininkas, viską puikiai supranta, palaiko visus žaidėjus, žino, kaip mes jaučiamės. Be to, čia jam Panevėžyje jau ketvirti darbo metai.

Jaučiasi organizacijos tęstinumas ir rezultatai auga. Esu sakęs, jog čia – šiltnamio sąlygos. Treneris sukuria tą įspūdingą atmosferą, o tai kartais padeda įveikti talentinesnes komandas ir sugebame grįžti iš prastų atkarpų, kaip kad šeštadienį rungtynių pradžioje.

Rungtynių apžvalga:

Abi komandos turėjo nuostolių: pusfinalio dieną Džordže Gagičius sulaukė teigiamo koronaviruso rezultato. Serbas buvo izoliuotas nuo komandos ir lemiamas kovas stebės per televizorių.

„Ryto“ ekipai KMT kovose nepadės Speedy Smithas, kuriam taip pat buvo diagnozuotas COVID-19.

Pirmame pusfinalyje triumfavo favoritais laikyti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, 80:68 (27:17, 18:21, 16:11, 19:19) įveikę „Šiaulių“ komandą.

Vasario 20-ąją (sekmadienį) pirmieji ant parketo žengs pusfinalių pralaimėtojai „Rytas“ ir „Šiauliai“. Susitikimas dėl trečiosios vietos prasidės 15.45 val.

Galiausiai turnyrą vainikuos didysis finalas. Dviejų stipriausių Citadele KMT komandų – „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ akistata – 19.15 val.

Tarp mažojo ir didžiojo finalų žiūrovai galės mėgautis „Betsafe“ snaiperio konkursu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)