Antrajame pusfinalyje vyravo bekompromisė kova – ant parketo dėmesį kaustė drama iki paskutinių sekundžių, o pergalę išplėšė ir į bilietą į finalą iškovojo Panevėžio „Lietkabelis“, kuris „Rytą“ įveikė 82:80 (15:20, 24:23, 24:17, 19:20).

Rungtynių pradžia šeimininkams nieko blogo nežadėjo, pirmo kėlinio pabaigoje „Rytas“ varžovus siuntė į lengvą nokdauną – 18:5.

„Dvikovą pradėjome gerai, su užsidegimu, tokiu agresyvumu, kurio ir norėjome. Pavyko varžovus išmušti iš derinių, susikrovėme persvarą. Tačiau vėliau pradėjome žaisti po vieną, praradome tą intensyvumą gynyboje.

Antroje rungtynių pusėje kova buvo labai lygi. Mums, sakyčiau, pritrūko šalto proto, to žaidimo plano vykdymo.

Rungtynių pabaigoje viskas sprendėsi keliuose metimuose. Varžovai pataikė sunkius metimus, o mes prametėme iš gerų pozicijų“, – po nesėkmės kalbėjo „Ryto“ kapitonas Arnas Butkevičius.

„Lietkabelio“ pergalę užtikrino itin sudėtingas Dovydo Giedraičio dvitaškis, pataikytas likus 15 sekundžių.

Po dviejų D. Giedraičio taškų „Lietkabelis“ įgavo trijų taškų pranašumą (81:78). Lemiama „Ryto“ ataka baigėsi klaida, kai Mindaugas Girdžiūnas užsidirbo pražangą puolime.

Tiksint paskutinėms sekundėms A. Butkevičius perėmė kamuolį ir atliko dėjimą iš viršaus (81:80), tačiau laiko išsigelbėti finalo ketverto šeimininkams nebeužteko.

Likus 2,3 sekundės „Rytas“ dar prasižengė prieš Vytenį Lipkevičių, o kapitonas pataikė pirmąjį baudos metimą (82:80) ir antrąjį specialiai prametė. Gediminas Orelik dar atkovojo kamuolį, o po akimirkos jis ir komandos draugai džiaugdamiesi pergale šėlo aikštės centre.

„Perėmęs kamuolį pabėgau vienas krepšio link, man rodos, nemačiau nei vieno komandos draugo prie tritaškio linijos. Blogiausia, kad nepavyko tinkamai apskaičiuoti laiko. Galėjau ir pats avantiūrišką tritaškį paleisti, o ne ataką užbaigti dviem taškais.

Bet žinote, sekundės dalies sprendimas, būtų likusios dar penkios sekundės, būtų logiškas toks metimas. Reikėjo pačiam atakuoti iš toli. Tą priėjęs sakė ir Vaidas Kariniauskas. Dabar tenka su juo sutikti“, – neslėpė apmaudo A. Butkevičius.

Rungtynių apžvalga:

Abi komandos turėjo nuostolių: pusfinalio dieną Džordže Gagičius sulaukė teigiamo koronaviruso rezultato. Serbas buvo izoliuotas nuo komandos ir lemiamas kovas stebės per televizorių.

„Ryto“ ekipai KMT kovose nepadės Speedy Smithas, kuriam taip pat buvo diagnozuotas COVID-19.

Pirmame pusfinalyje triumfavo favoritais laikyti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, 80:68 (27:17, 18:21, 16:11, 19:19) įveikę „Šiaulių“ komandą.

Vasario 20-ąją (sekmadienį) pirmieji ant parketo žengs pusfinalių pralaimėtojai „Rytas“ ir „Šiauliai“. Susitikimas dėl trečiosios vietos prasidės 15.45 val.

Galiausiai turnyrą vainikuos didysis finalas. Dviejų stipriausių Citadele KMT komandų – „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ akistata – 19.15 val.

Tarp mažojo ir didžiojo finalų žiūrovai galės mėgautis „Betsafe“ snaiperio konkursu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)