Prieš KMT pusfinalio dvikovą abi komandos susidūrė su rimtomis netektimis.

Rungtynių dieną Panevėžio komandos vidurio puolėjas Džordže Gagičius sulaukė teigiamo koronaviruso rezultato ir buvo priverstas rungtynes stebėti per televizorių. 31 metų 210 cm ūgio Dž. Gagičius šiame sezone yra vienas „Lietkabelio“ lyderių. LKL pirmenybėse jis vos per 20 minučių įmeta 15,3 taško, atkovoja 5,3 kamuolio, atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 18 naudingumo balų.

Vilniaus „Ryto“ ekipai negalėjo padėti gynėjas Speedy Smithas, kuriam buvo taip pat diagnozuotas COVID-19. 29-erių krepšininkas LKL čempionate per rungtynes vidutiniškai rinko po 10,2 taško ir atliko po 5,2 rezultatyvaus perdavimo.

Dvikovos pradžia parodė, kad „Lietkabelio“ netektis buvo svarbesnė. „Ryto“ vidurio puolėjas Ivanas Buva nuo pat pradžių ėmėsi terorizuoti Panevėžio ekipos aukštaūgius ir po jo metimo sužaidus 4 min. sostinės komanda pirmavo 8:2.

Netrukus taikliais tritaškiais vilniečiai Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas padidino „Ryto“ pranašumą iki 11 taškų (16:5), o sužaidus 8 min. po A.Butkevičiaus metimo pranašumas išaugo iki 13 taškų (20:7).

Tačiau pirmą kėlinį svečiai iš Panevėžio užbaigė spurtu 8:0 ir „Ryto“ persvara ištirpo iki 5 taškų (20:15).

Antro kėlinio pradžioje „Lietkabelio“ gynėjas Karolis Giedraitis pelnė du taškus su varžovo pražanga ir pridėjęs baudos metimą sumažino savo komandos atsilikimą iki minimumo (22:23).

„Rytas“ tuoj pat atsakė savo kontrsmūgiu ir laimėjęs kelių minučių atkarpą 7:0 vėl atitrūko saugesniu atstumu (30:22). Visgi vilniečių ramybę gan greit išsklaidė Panevėžio krepšininkai ir sužaidus 16 min. po Vytenio Lipkevičiaus rezultatyvaus prasiveržimo komandas skyrė vos 2 taškai (32:30).

18 min. panevėžiečių ekipos įžaidėjas Nikola Radičevičius metimu iš po krepšio darkart nukirpo vilniečių pranašumą iki minimumo (35:36). Permaininga kova vyko iki pat antro kėlinio pabaigos, o įpusėjus dvikovai 43:39 priekyje buvo „Rytas“.

Po pertraukos aikštėje tęsėsi bekompromisė lygių varžovų kova. 23 min. Kristupas Žemaitis įveikė I. Buvos gynybą ir metimu iš po krepšio pirmą kartą rungtynėse išvedė „Lietkabelį“ į priekį 45:44.

Netrukus Gediminas Orelikas tolimu metimu padidino Panevėžio komandos persvarą iki 2 taškų (48:46). Tačiau I. Buva savo taikliais metimais neleido panevėžiečiams pabėgti ir įpusėjus trečiam kėliniui rezultatas buvo lygus 50:50.

27 min. V. Lipkevičius nuo baudų metimų linijos padidino Panevėžio ekipos pranašumą iki 3 taškų (57:54), bet dabar jau vilniečiai atsakė rezultatyviais išpuoliais ir netrukus susigrąžino pranašumą (58:57).

Vis dėlto, kėlinį sėkmingiau užbaigę panevėžiečiai po 30 minučių kovos pirmavo 63:60.

„Lietkabelis“ nemažino apsukų ir ketvirto kėlinio pradžioje pirmavo 67:62, bet vilniečių gretose tikru atradimu tapęs puolėjas Reigarvius Williamsas neleido varžovams pabėgti į priekį.

33 min. G. Orelikas darkart padidino panevėžiečių persvarą iki 5 taškų (71:66). Netrukus svečių pranašumas padidėjo dar tašku, bet charakterį demonstravę vilniečiai tuoj pat sumažino atsilikimą iki minimumo (72:73).

Bet tai buvo tik atokvėpis prieš audrą. Netrukus Kasparas Berzins ir Panagiotis Kalaitzakis smęigė du tritaškius į vilniečių krepšį ir padidino pranašumą iki 7 taškų (79:72).

Paskutinės rungtynių minutės virto tikru nervų karu. Abiejų komandų krepšininkai vis dažniau klydo ir mėtė pro šalį, kol galiausiai „Ryto“ krepšininkas Gytis Radzevičius likus žaisti 1 min. 13 sek. tritaškiu metimu sumažino atsilikimą iki 1 taško (78:79).

Tačiau paskutinis žodis antrajame KMT pusfinalyje priklausė „Lietkabeliui“. Likus 15 sek. D. Giedraitis įmetė sudėtingą dvitaškį, kitoje atakoje Mindaugas Girdžiūnas pažaidė taisykles, bet panevėžiečių klaida pasinaudojęs A. Butkevičius dar spėjo sumažinti atsilikimą (80:81).

Likus 2,3 sek. prie baudų metimų linijos stojo Panevėžio komandos lyderis V. Lipkevičius. Krepšininkas realizavo vieną metimą ir nuaidėjus finalinei sirenai triumfo šokyje sukosi panevėžiečiai.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 16 taškų pelnęs V. Lipkevičius. 15 pridėjo G. Orelikas, 12 taškų pelnė D. Giedraitis.

„Ryto“ gretose sunkiai sulaikomas buvo Ivanas Buva. Vilniečių vidurio puolėjas pelnė 21 tašką. 15 taškų surinko komandos kapitonas A. Butkevičius. Po 10 taškų įmetė net trys sostinės ekipos žaidėjai: M. Normantas, G. Radzevičius ir R. Williamsas.

Vilniaus „Rytas“ KMT nugalėtojų taurę į viršų kėlė 2016 ir 2019 metais, tuo metu „Lietkabelis“ 2017 ir 2021 metais turnyre užėmė antrą vietą. 2018 - 2020 m. net tris kartus iš eilės Panevėžio komanda KMT turnyre finišavo trečioje vietoje.

Šį sezoną Lietuvos krepšinio lygos Vilniaus ir Panevėžio komandos pasidalino po pergalę. Pirmame rate Vilniuje 85:71 laimėjo „Rytas“, o antrame rate Panevėžyje 83:80 triumfavo „Lietkabelis“.

Finale sekmadienį 19.15 val. „Lietkabelis“ susikaus su Kauno „Žalgiriu“. Rungtynėse dėl trečiosios vietos 15.45 val. įvyks „Ryto“ ir „Šiauliai“ akistata.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)