Titulą ginsiantys „Žalgirio“ krepšininkai su pirmą sykį į finalo ketvertą iškopusiais „Šiauliais“ tarpusavio akistatą pradės šeštadienį 15.30 val.

Prieš artėjančias rungtynes „Žalgirio“ treneris Jure Zdovcas būsimus varžovus vertino atsargiai ir pagarbiai.

„Mes privalome gerbti visus varžovus, neturime jokios teisės atsipalaiduoti ir klausytis kažkokių kalbų, kad esame favoritai ar panašiai. Aš iš savo patirties žinau, kuo tai gali pasibaigti. „Šiauliai“ – rimtas oponentas su patyrusiu treneriu, komanda turi ir snaiperių, ir puolimą išplečiančių puolėjų, didelį dėmesį reikės skirti puolime itin talentingam jų gynėjui Jonathanui Elmorui. Tikrai nepamiršome, kai tarpusavio rungtynėse jis mums sumetė 32 taškus“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo slovėnas.

„Žalgirio“ treneris pasidžiaugė, kad pamažu į komandos gretas vėl įsilieja trečiadienio susitikime su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ant parketo jau išbėgęs latvis Janis Strelniekas, tačiau pažymėjo, kad dar reikia laiko, kol snaiperis įgis formą. Tuo metu dėl po traumos sveikstančio Manto Kalniečio galimybių žaisti savaitgalį – kur kas daugiau abejonių.

„Mantas tikrai bus su mumis Vilniuje, tačiau ar jis galės žaisti savaitgalį, kol kas nesu garantuotas. Matysime eigoje. Gerai, kad jau turime Janį, tačiau jam dar reikia laiko ir praktikos“, – pažymėjo J. Zdovcas.

Kitame pusfinalyje 18.15 val. susirems aikštės šeimininkai Vilniaus „Ryto“ krepšininkai ir puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantis Panevėžio „Lietkabelis“. Paklaustas, kuri komanda šiame susitikime yra favoritė, J. Zdovcas nuo tiesioginio atsakymo išsisuko.

„Negaliu išskirti favoritų ar mums „parankesnės“ komandos. Laimės tie, kurių forma šeštadienį bus geresnė. Gerbiame abi ekipas, jos abi šį sezoną turi pajėgias sudėtis ir abi turi vienodas galimybes nugalėti“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

Mažasis ir didysis KMT finalai bei snaiperio konkursas vyks sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)