Katalonijos klubas gins nugalėtojo titulą. Pernai „Barca“, kuriai atstovauja Rokas Jokubaitis, finale Ispanijos sostinėje 88:73 palaužė Madrido „Real“.

Į Karaliaus taurės turnyrą patenka aštuonios geriausios Ispanijos pirmenybių komandos, kurios paaiškėja įpusėjus reguliariajam sezonui. Šįkart neišvengta staigmenų – į aštuntuką prasibrovė praėjusį sezoną antrojoje lygoje žaidęs Lugo „Breogan“, taip pat Mursijos UCAM, Manresos „Baxi“ ekipos.

Už borto liko tokie pajėgūs klubai kaip Vitorijos „Baskonia“ su Roku Giedraičiu ir Tadu Sedekerskiu, Malagos „Unicaja“, Las Palmo „Gran Canaria“, dviejų pastarųjų FIBA čempionų lygos laimėtojai Burgoso „San Pablo“ krepšininkai.

„Barcelona“ ketvirtfinalyje išmėgins jėgas su „Baxi“, „Real“ – su „Rio Breogan“. „Valencia“ kovos su UCAM, o Badalonos „Joventut“ – su Tenerifės „Lenovo“. Jei Katalonijos ekipa nugalės Manresos krepšininkus, pusfinalyje varžysis arba su „Valencia“, arba su UCAM. „Rio Breogan“ aprangą vilki Mindaugas Kačinas.

Pagrindiniais favoritais kelti taurę į viršų vėl vadinamos „Barcelona“ ir „Real“ komandos. Šį sezoną „Barca“ principinius varžovus dukart įveikė Eurolygoje, sykį – šalies čempionate, tačiau pralaimėjo dar prieš sezoną vykusios šalies Supertaurės finalą Tenerifėje.

„Copa del Rey“ varžybas daugiausia kartų – 28 – laimėjo „Real“. 26 sykius triumfavo „Barcelona“, 8 – „Joventut“. Iš šių metų turnyre dalyvaujančių klubų po vieną kartą taurę yra iškovojusios ir Valensijos bei Manresos ekipos.

Ispanijos Karaliaus taurės turnyrą tiesiogiai rodys „TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“ kanalai ir naujos kartos televizija „Go3“.

Transliacijų tvarkaraštis:

vasario 17 d.
19.20 val. „Joventut“ – „Lenovo“ („TV3 Sport“, „Go3“),
22.20 val. „Real“ – „Rio Breogan“ („TV3 Sport“, „Go3“);

vasario 18 d.
19.20 val. „Valencia“ – UCAM („TV3 Sport“, „Go3“),
22.20 val. „Barcelona“ – „Baxi“ („TV3 Sport“, „Go3“);

vasario 19 d.
19.20 val. pirmasis pusfinalis („TV3 Sport 2“, „Go3“),
22.20 val. antrasis pusfinalis („TV3 Sport 2“, „Go3“);

vasario 20 d.
19.20 val. finalas („TV3 Sport 2“, „Go3“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)