Kauno „Žalgirio“ (20/1) komanda trečią kartą šiame „Betsafe-LKL“ sezone nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (3/17) klubą. Jure Zdovco auklėtiniai trečiadienį svečiuose 102:80 (25:17, 25:23, 27:23, 24:20) įveikė pasvališkius.

Pastarieji vertėsi be sergančio trenerio Manto Šerniaus, o jį pavadavo Dainius Šalenga.

„Mėginome rotuoti visus žaidėjus. Negalėjome daug ką išmėginti puolime, nes varžovai gynėsi aikšte, tačiau mums reikėjo šių rungtynių, kad palaikytume ritmą ir būtume pasiruošę KMT finalo ketverto varžyboms“, – sakė J. Zdovcas.

Šeštadienį KMT pusfinalyje žalgiriečiai susigrums su „Šiauliais“, o kitoje pusfinalio dvikovoje ginklus surems Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Kalbėdamas apie trečiadienio rungtynes Pasvalyje „Žalgirio“ strategas atkreipė dėmesį į 11 klaidų pirmoje rungtynių dalyje: „Per daug. Skubėjome puolime, be idėjų, gero išsidėstymo. Tai tokios klaidos, po kurių varžovai pelno lengvus taškus. Dar nemokame atpažinti, kada reikia sulėtinti žaidimą, padaryti korekciją gynyboje. Būna ilsimės puolime arba bėgame į priekį kaip višta be galvos. Ir tai ne pirmas kartas.“

„Žalgiris“ šioje dvikovoje vertėsi be Manto Kalniečio ir Regimanto Minioto.

Savo ruožtu pasvaliečiams vietoje M. Šerniaus vadovavęs treneris Dainius Šalenga apgailestavo, kad neturėjo priešnuodžių, kad atsispirtų galingam varžovui.

„Rotacija buvo didelė, o mes neturime kelių žaidėjų. Tiek ir galime su tokia komandos sudėtimi. Viskas paprasta – jie greitesni, stipresni. Tikrai jautėsi, kad mums trūksta dviejų ketvirtos pozicijos žaidėjų – „Žalgiris“ ėmė kamuolius „per galvas“ ir kartais nieko negali padaryti, nebent įkąsti į koją“, – šyptelėjo D. Šalenga.

Treneris negalėjo pakomentuoti gandus, kad Žygimantą Skučą norėtų savo komandoje matyti Vilniaus „Rytas“. Apie puolėją jis galėjo pridurti tik tiek, kad jis jaučia čiurnos skausmus, todėl negalėjo prieš „Žalgirį“ ilgai žaisti.

Paklaustas, ar šį sezoną dar kelia kokius tikslus, D. Šalenga atsakė, kad visuomet žiūri į artimiausias rungtynes: „Kai laimi, situacija keičiasi, o prisiplanuoti daug galima. Rungtynės paskui rungtynes. Kabinamės, matysime, ar liksime paskutiniai, ar ne.“

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)