Rusijos ekipai nepavyko prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Antrojo etapo I grupės turnyre „Parma“ finišavo trečia (3/3), lemiamas rungtynes namuose pralaimėjusi Varšuvos „Legia“ (4/2) krepšininkams – 67:78 (16:24, 16:16, 18:14, 17:24).

Pergalės atveju K. Maksvyčio auklėtiniai būtų užėmę antrąją vietą, bet ji atiteko Rusijoje pergalę iškovojusiai Lenkijos komandai.

Taip pat iš šios grupės į kitą turnyro etapą žengė „ZZ Leiden“ (Nyderlandai) komanda, kuriai atstovauja Einaras Tubutis ir Arūnas Mikalauskas.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Lemiamomis tapusiose rungtynės rezultatyviausias pralaimėjusiųjų gretose buvo Adas Juškevičius, per 30 min. pelnęs 24 taškus (6/14 trit.), atkovojęs 6 kamuolius ir surinkęs 22 efektyvumo balus.

Nikolajus Žmako pridėjo 10, Valerijus Lichodejus ir Marekas Mejeris – po 9 taškus.

Lenkijos ekipai 30 taškų surinko Robertas Alfonzo Johnsonas, 16 – Raymondas Cowelsas.


Permės komanda šį sezoną kovas tęs VTB Vieningoje lygoje, o treneris K. Maksvytis jau kitą savaitę stos prie Lietuvos rinktinės vairo ir vadovaus krepšininkams dvejose 2023-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Bosnija ir Hercegovina.

Pažymėtina, kad visai neseniai Permėje buvo pristatyta knyga apie prieš 20 metų Rusijos čempione tapusią vietos „Ural Great“ ekipą, kuriai tuomet atstovavo Rytis Vaišvila ir Tomas Pačėsas, o vienu iš trenerių buvo Valdemaras Chomičius. Ta proga išleistas ir rusiškas filmas, kuriame figūruoja lietuviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)