„Visų mūsų veiklą ir varžybas paveikė pandemija, tačiau šiandien džiaugiamės galėdami dalyvauti FIBA jaunimo Europos čempionatų burtų traukime – ir mes tvirtai tikime, kad šios vasaros renginiai vyks įprastai“, – sakė Kamilis Novakas.

„Po pandemijos ne tik krepšinis, bet ir visas sporto pasaulis yra susirūpinęs jaunimu ir tikiuosi, kad mes visi tai padarysime jaunajai žaidėjų kartai.“

Šiemet Lietuvos vaikinų ir merginų rinktinės dalyvaus šešiuose aukščiausio diviziono Europos čempionatuose.

U16 merginos pateko į B grupę (kartu su Slovėnija, Vokietija, Ispanija) Portugalijoje vyksiančiame Europos čempionate (rugpjūčio 19-27 d.)

U18 merginoms teko C grupė (kartu su Suomija, Rusija, Vengrija), o Europos čempionatas rugpjūčio 6-14 dienomis vyks Graikijoje.

U20 merginos pateko į C grupę (kartu su Bulgarija, Lenkija, Ispanija), o Europos čempionatas liepos 8-16 dienomis vyks Vengrijoje.

U16 vaikinų rinktinė Europos čempionato, kuris vyks rugpjūčio 12-20 dienomis Šiaurės Makedonijoje, kovas pradės A grupėje kartu su Prancūzija, Izraeliu ir Nyderlandais.

U18 vaikinų rinktinė pateko į Europos čempionato, kuris vyks liepos 30 – rugpjūčio 7 dienomis Turkijoje, D grupę. Lietuviai grupės varžybose susikaus su Italija, Juodkalnija ir Kroatija.

U20 vaikinų rinktinė pateko į Europos čempionato, kuris vyks liepos 16-24 dienomis Juodkalnijoje, C grupę. Lietuviai grupės varžybose susikaus su Ispanija, Ukraina ir Čekijos Respublika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)