86:68 akistatą laimėję katalonai principinių varžovų teritorijoje šventė jau šeštą pergalę paeiliui visuose turnyruose.

„Puiku, esame laimingi. Turime tuo didžiuotis, bet kartu išlikti protingi ir suprasti, kad kitose rungtynėse dėl to bus tik sunkiau“, – „Barcos“ serija Madride santūriai pasidžiaugė Š. Jasikevičius.

Jo auklėtiniai užklupo ligšiolinius Eurolygos lyderius pirmomis minutėmis ir apibėrę tritaškiais iškart pabėgo toli į priekį. Vėliau svečiams tereikėjo pasistengti nebeišbarstyti susikrauto pranašumo.

„Tokia ankstyva ir didelė persvara buvo visiškai netikėta. Net vietos sirgaliai neturėjo progos įsikišti ir padėti šeimininkams. Po to akcentavau saviškiams, kad išlaikyti rezultatą nebus lengva. Keliskart buvome praradę koncentraciją, bet laiku susiimdavome, kas yra labai svarbu“, – komentavo specialistas iš Lietuvos.

Įdomiausia, jog triuškinti „Real“ Ispanijos čempionams pavyko be didesnio komandos lyderio Nikolos Mirotičiaus indėlio. 31-ą gimtadienį penktadienį minėjęs aukštaūgis per 25 min. surinko 9 taškus – 16,8 taško vidurkį renkančiam puolėjui tai yra gerokai mažiau nei įprasta.

Trečiame kėlinyje „Real“ prancūzas Guerschonas Yabusele „pavaišino“ žvaigždę netyčiniu smūgiu alkūne į veidą – ant N. Mirotičiaus skruosto iškilo kraupokas guzas.

„Buvo puiki diena Madride, geriau ir būti negali. Gavau labai gražią dovaną gimtadienio progą, o čia – dar viena“, – juokavo krepšininkas, rodydamas į sutinusį savo veidą.


Pagrindiniu mačo veikėju tapo argentinietis Nicolasas Laprovittola, pataikęs visus 5 tritaškius ir į savo buvusios komandos krepšį suvertęs 20 taškų, be to, atkovojęs 7 kamuolius.

„Barcelona“ įžaidėjas tikino, jog rungtynės su „Real“ jam nebuvo principo reikalas, ir savo pasirodymo nesureikšmino.


Vis dėlto tai buvo skaudžiausia Madrido klubo nesėkmė „El Clasico“ kovose Eurolygoje.

Nugalėtojų gynėjas iš Lietuvos Rokas Jokubaitis pelnė 6 taškus ir išdalino 5 rezultatyvius perdavimus.

Turnyro lentelėje „Barcelona“ išstūmė „Real“ iš pirmos vietos – abiejų Ispanijos ekipų kraityje yra po 20 pergalių ir 5 pralaimėjimus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)