Kauno „Žalgiris“ (4-19) nutraukė 9 pralaimėjimų iš eilės seriją Eurolygoje. Ketvirtadienį išvykoje J. Zdovco auklėtiniai kiek netikėtai 83:82 (18:23, 18:23, 25:18, 22:18) paguldė ant menčių vieną „karščiausių“ turnyro komandų – „Monaco“ (12-13). Dvitaškį, nulėmusį pergalę, pataikė Lukas Lekavičius.

„Smagu laimėti. Galbūt atėjo laikas. Mes vis dar turime problemų kuriant žaidimą aikštėje. Žinote, trečiame kėlinyje tris žaidėjus pakėliau nuo atsarginių suolo, kad įneštų į aikštę daugiau energijos. Tokiais momentais mes matome, kad tik kartu visi įdėję pastangų galime laimėti“, – toliau tęsė Lietuvos čempionų strategas.

Anot jo, po pertraukos žalgiriečiai žaidimo nekeitė, tačiau buvo kantrūs puolime, kai reikėjo, atidavė papildomą perdavimą.

Paklaustas apie lemiamą epizodą rungtynių pabaigoje, kuomet turėdami 16 sek. aikštės šeimininkai nesurezgė sėkmingos atakos, o Mike'o Jameso metimas nepasiekė tikslo, J. Zdovcas prisipažino truputį blaškėsi, kol priėmė sprendimą, ką daryti.

„Truputėlį dvejojau. Pagaliau nutarėme, kad po žaidėjų „išsikeitimo“ gynyboje prie M. Jameso turėtų likti Joshas Nebo. Galbūt M. Jamesui tai buvo netikėta, kai prieš jį stojo toks „didelis“ žaidėjas“, – šyptelėjo treneris, vėliau gyręs tiek geriausias savo rungtynes sužaidusį Nielsą Giffey, tiek vis geresnę sportinę formą demonstruojantį Joffrey Lauvergne'ą.

„Labai laukta pergalė. Džiaugsmas dvejopas. Džiugu, kad nutraukėme užsitęsusią pralaimėjimų seriją. Kovojome, stengėmės, – po rungtynių kalbėjo 14 taškų surinkęs Artūras Milaknis. – Pirmoje dalyje viskas buvo blogai – išėjome apsimiegoję, nusileidome varžovams vienu žingsniu. Po pertraukos išėjome į aikštę, patikėjome. Per vargus, bet išpešėme tą pergalę.“

4 iš 8 tritaškių pataikęs „Žalgirio“ senbuvis patvirtino, kad perlaužti rungtynes padėjo su kitokia energija pradėta antroji jų dalis. „Išmušėme juos iš mėgiamų pozicijų, derinių ir laimėjome trečiąjį kėlinį“, – dalijosi mintimis snaiperis.

Anot jo, niekas neabejojo, kad kamuolį lemiamoje atakoje gaus M. Jamesas.

„Pas mus įvyko keitimas, buvo išleistas Joshas Nebo, susikeitėme ir stengėmės neleisti atlikti patogaus metimo. Jei ten trigubintume ar dvigubintume, gal M. Jamesas „nusimestų“ kamuolį, tačiau J. Nebo yra patikimas susikeičiant gynyboje. Tai jis ir pademonstravo šiandien“, – džiaugėsi A. Milaknis.

N. Giffey pagyręs snaiperis atkreipė dėmesį, kad tuo metu, kai iškritę dėl traumų Mantas Kalnietis ir Janis Strelniekas, kiekvienas žaidėjas labai reikalingas.

„Sunku įžvelgti progresą, nes rungtynės vyksta ne taip, kaip norėtųsi. Gynėjų nebeliko, vienas Lukas Lekavičius, gal dar Tai Websteris. Mes nesame tokie kūrėjai, kurie kitus padarytų geresniais. Statome daugiau užtvaras metikams, daugiau žaidimo du prieš du. Nėra tikslo progresuoti, laukiam grįžtant tų žaidėjų. Jeigu kiekvienas atliksime savo vaidmenį kaip reikia, viskas sugrįš į savo vėžias. Sukamės kažkaip“, – sakė A. Milaknis pridurdamas, kad nors nėra labai ko švęsti, vis dėlto į miestą vakarienės su komandos draugais išeis.

Paskutinę vietą turnyro lentelėje užimantys Lietuvos čempionai iki ketvirtadienio buvo pralaimėję 9 rungtynes iš eilės. Paskutinį kartą pergalę J. Zdovco auklėtiniai šventė praėjusių metų gruodžio 2 dieną, kai namie 72:68 nugalėjo Vitorijos „Baskonia“.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais vasario 24 dieną namie su lygos lyderiais Madrido „Real“ krepšininkais. Iki tol Lietuvos čempionai dar dalyvaus Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto varžybose vasario 19-20 dienomis Vilniuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)