„Man labai liūdna, tikrai, liūdna vėl pralaimėti palaikant komandą puikiems sirgaliams. Manau, šį vakarą tikrai nusipelnė pergalės, tačiau galiausiai mums nepasisekė.

Noriu pasveikinti puikų strategą Ettore Messiną su pergale.

Iš tiesų šį kartą abi komandos gerai žaidė, tačiau kažkur neatkovotas kamuolys, nepataikyta atakuojant iš laisvos pozicijos. Šios detalės nulėmė laimėtoją“, – po nesėkmės kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas.

„Kokius pozityvius dalykus galėčiau paimti iš šio pralaimėjimo? Aš nežinau, mes juk pralaimėjome rungtynes. Kaip minėjau, aš esu labai nusivylęs po šito pralaimėjimo, nesvarbu prieš ką žaidžiame, nesėkmių serija tęsiasi.

Dabar sunku kažką įvardinti, reiktų gerai pravėdinti galvą, dabar nenoriu kažko neteisingai nurodyti.

O laiko gilesnei analizei nėra, mes trečiadienį jau išskrendame į kitas rungtynes. Bet žaidėjai kovojo. Po ilgo laiko kartu žaidė ir Joffrei (Lauverge), ir Joshas Nebo.

Manau, rungtynių nugalėtoją lėmė 15-a atkovotų kamuolių, kuriuos varžovai nusiėmė puolime“, – po dvikovos tvirtino slovėnas, paklaustas, ką pozityvaus iš šios dvikovos galėtų pasiimti ateičiai.

Strategas atskleidė, kodėl dvikovos paskutinėmis minutėmis taip dažnai iniciatyvos ėmėsi Edgaras Ulanovas.

„Puolime turime du ginklus. Tai Lukas Lekavičius, kuris sukuria galimybes sau ir kitiems, ir Edgaras Ulanovas. Oponentai jau turėjo keturias komandines pražangas, todėl norėjome priversti juos prasižengti arba susikurti progų metimams.

Prieš tai mums tai sekėsi daryti, bet kartais tai veikia, o kartais ne. Buvo metimų iš gerų situacijų, tik nepataikėme“, – aiškino „Žalgirio“ strategas.

„Žalgiriui“ nepavyko apsiginti nuo varžovų tolimų metimų bei lyderių: Malcolmas Delaney pelnė 20 taškų, Troy Danielsas pridėjo 15-a, o svečiai pataikė 12 tritaškių.

Anot J. Zdovco, M. Delaney ir jo individualus meistriškumas yra atskira tema.

„Be to, Lukas gynyboje stokoja ūgio, per jį gali permesti. Mes taip pat turėjome tam tikrą sumanymą, tačiau klydome su juo, ypač pirmoje pusėje. Trūko nuo suolo kilusių žaidėjų koncentracijos.

T. Danielsas pridarė mums rūpesčių Milane ir nustebino mus dar kartą. Kita vertus, nesame geriausiai besiginanti komanda, varžovai žino mūsų silpnąsias vietas“, – aiškino J. Zdovcas.

Iki šiol sėkmingai nuo sausio pradžios žaidęs Marekas Blaževičius žaidė tik 3 minutes. Strategas pripažino tikėjęsis klausimo apie M. Blaževičių ir jo žaidimo laiką.

„Marekas gerai išnaudojo savo progas, kai Joshas ir Joffrey buvo iškritę iš rikiuotės. Jis žaidė drąsiai ir užsirekomendavo vertinant jo galimybes kitam sezonui. Bet turime tris aukštaūgius. Nesvarbu, kokie jų vardai ar algos, jie turi kautis. Ir mes negalime laukti. Jei prastai startuoji, eilėje yra kitas. Gera turėti tokius tris centrus, bet tuo pačiu tai ir nedidelis galvos skausmas“, – pripažino J. Zdovcas.

Messina: nėra lengva laimėti, ypač Kaune

Tuo metu „Olimpia“ strategas Ettore Messina po pergalės gyrė Jure Zdovcą.

„Nelengvos rungtynės. „Žalgiris“ kovoja kiekviename mače, nepaisant savo bėdų. Treneris J. Zdovcas gerai parengia puolimo planą ir stengiasi naudotis pranašumais: Ulanovo žaidimu nugara į krepšį bei L. Lekavičiaus greičiu.

Manau, kad rungtynių antroje pusėje pavyko prisitaikyti ginantis. Nusprendėme nedvigubinti Edgaro, jog jis nekurtų progų snaiperiams. Galų gale, su problemomis, bet tai veikė.

Puolime susikūrėme daug laisvų metimų, bet nepataikėme. Tai problema pastaruoju metu. Kadangi turime patirties, padarome gerus sprendimus svarbiausiu metu.

Linkiu Jure ir jo ekipai sėkmės. Judame į priekį, nes niekada nėra lengva laimėti išvykoje. Ypač čia, Kaune“, – po dvikovos kalbėjo J. Zdovcas.

Ilgiau nei du mėnesius rakto į pergalę tarptautinėje arenoje neatrandantys žalgiriečiai suklupo jau devintą sykį paeiliui, įskaitant ir pralaimėjimą 58:65 Italijoje, seriją bei toliau yra įstrigę pačioje turnyro lentelės apačioje.

Tuo metu Profesoriumi vadinamo Ettores Messinos auklėtiniai, į priekį praleidę tik Madrido „Real“ ir „Barceloną“, rikiuojasi trečioje vietoje.

Kauniečiai mūšyje su „Armani Olimpia“ vertėsi be Manto Kalniečio ir Janio Strelnieko. Tiesa, į aikštelę jau starto penkete grįžo Joshas Nebo.

Ši savaitė Eurolygoje žaliai-baltiems – vėl dviguba: jie penktadienį svečiuosis Monako Kunigaikštystėje, kur susigrums su vietos „Monaco“ klubu ir Donatu Motiejūnu (pirmas mačas – 98:107 po pratęsimo).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)