Kauno „Žalgirio“ grafikas neįtikėtinai įtemptas. Po praėjusios dvigubos Eurolygos savaitės Lietuvos čempionų laukia dar viena savaitė, kai teks žaisti dvejas Eurolygos rungtynes.

„Nėra lengva, aš esu pavargęs, o kaip nebus tuomet pavargę žaidėjai“, – klausė apie nuovargį žaidžiant kas dvi dienas kalbėjęs J. Zdovcas.

„Žalgirio“ treneris akcentavo, kad visa tai nelabai kam rūpi, nes net esant traumoms ar tokiam tvarkaraščiui, rungtynėms reikia būti pasiruošus.

„Dar vienas mačas su „Armani“. Gerai pažįstame šią komandą. Pirmoje tarpusavio dvikovoje nepataikėm daug laisvų metimų, bet rytoj – nauja istorija, – dalijosi mintimis J. Zdovcas. – Tai – geriausiai besiginanti komanda, puikiai valdoma trenerio ir juos įveikti nėra lengva. Laukia sunkios rungtynės. Gal kiek nukenčiame dėl tvarkaraščio, nes žaidžiame su komandomis, kurios kovoja dėl vietos atkrintamosiose varžybose ar aukštesnių vietų. Jos visuomet žengia į aikštę susikoncentravusios.“

Jis sakė, kad nepaisant to, jog Milano komanda „ant popieriaus“ stipresnė, „Žalgiris“ neturi, ko prarasti. „Žaidžiame namie, gal pavyks mums to spaudimo atsikratyti“, – sakė jis.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Lietuvos čempionai Milane pralaimėjo 58:65.

„Žalgirio“ strategas pažymėjo, kad be jau sugrįžusių Josho Nebo ir Manto Kalniečio į aikštę bandys išbėgti ir Janis Strelniekas. Latvis pirmadienį turėtų jau pradėti treniruotis.

Prieš būsimą „Armani“ strategas Ettore Messina kalbėjo, kad dabar „Žalgirio“ situacija daug geresnė nei pirmoje tarpusavio dvikovoje: „Į „Žalgirio“ sudėtį grįžo beveik visi žaidėjai ir jie bus tikrai geriau pasiruošę nei prieš 10 dienų. Tai komanda, kuri demonstruoja agresyvumą gynyboje, aukštą tempą palaiko gynėjai. Mums svarbu bus vengti klaidų perduodant kamuolius ir keičiantis žaidėjams gynyboje.“

Kitas rungtynes J. Zdovco auklėtiniai žais ketvirtadienį, vasario 10 dieną, išvykoje su „Monaco“ komanda, kurios marškinėlius vilki ir Donatas Motiejūnas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)