Du mėnesiai be pergalių, aštuoni pralaimėjimai iš eilės, bendras balansas – 3-18, o įmestų ir praleistų taškų skirtumas – net minus 199, t. y. vidutiniškai beveik po minus 10 kiekviename ture.

Toks šiemet yra iš kitų Eurolygos komandų konteksto iškrentantis „Žalgiris“, kuriam klubo direktorius Paulius Motiejūnas sezono pradžioje kėlė tikslą kovoti dėl aštuntuko ir atkrintamųjų varžybų.

Dabar jau akivaizdu, kad tai buvo utopija, kuri netapo nė kiek realesne net ir skubiai, o gal ir skubotai, pakeitus vyriausiąjį trenerį bei pagrindinį šios sudėties architektą Martiną Schillerį.

Tvarkos į Kauną daryti atvykusiam slovėnui Jurei Zdovcui, susidūrus su liūdna tikrove, beliko pačiam skėsčioti rankomis ir prisipažinti, kad tokių sunkių metų ir tiek daug pralaimėjimų čia jis nesitikėjo.

Kauniečiams, praktiškai jau eliminuotiems iš kovos dėl TOP-8, šiemet Eurolygoje beliko 13 rungtynių, o po jų teks išsikuopti savo kiemą ir samdyti naują kiemsargį bei iš pagrindų lipdyti naują kolektyvą.

Tai bus nemenkas iššūkis, nes po aibės šiais metais padarytų komplektacijos klaidų laukia itin daug darbų ir drąsių sprendimų.

„Tai nuo pat sezono pradžios buvo blogai suburta komanda. Gal iš M. Schillerio nepatirties šiais metais buvo surinkta silpnoka sudėtis – kaip „Žalgiriui“ tai tikrai. Šis sezonas jau kaip ir nurašytas. Vienintelis iš legionierių tai Tyleris Cavanaugh kovoja ir yra vertas žaidimo Kaune. Jį būtų galima pasilikti“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ svarstė buvęs ilgametis žaliai-baltų puolėjas Tadas Klimavičius.

Paklaustas, kas kitąmet turėtų stovėti prie „Žalgirio“ vairo, keturiskart LKL čempionas pasisakė už permainas.

„Gal nebūtinai, kad lietuvis, bet kad kitas treneris kitą sezoną būtų, tai tikrai norėčiau. Nepalieka man įspūdžio J. Zdovcas. Lietuvis, aišku, būtų dar geriau, tik nežinau, ką „Žalgiris“ išsirinktų ir kas iš jų galėtų“ – teigė jis.

Tuo metu krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis išvardijo net tris esminius ėjimus, kuriuos vasarą turi atlikti „Žalgirio“ organizacija.

„Manau, kad P. Motiejūnas padarys reikiamas išvadas. Negalima labai smerkti „Žalgirio“ vadovų, nes daug metų komanda buvo komplektuojama tikrai gerai, ypač atsižvelgiant į tai, kokį biudžetą turėdavo. O šį sezoną – taip, labai nepasisekė.

Tikiu, kad kitą sezoną sudėtis bus renkama visiškai kitaip. Pirmiausia, reikia sumažinti veteranų skaičių. Aišku, reikia ir trenerį pakeisti.

Taip pat reikia bent vieno individuliai stipraus gynėjo, kuris galėtų draskyti varžovų gynybą prasiveržimais ir lemiamais momentais imtis iniciatyvos. Lukas Lekavičius tai gali, bet jis dažniausiai tik į kairę pusę veržiasi. Puolime „Žalgiriui“ labai trūksta individualaus meistriškumo“, – akcentavo ekspertas.

Šį sekmadienį žalgiriečiai LKL čempionate susikaus su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, o kita savaitė Eurolygoje jiems vėl bus dviguba: jos metu kauniečiai namuose išmėgins savo jėgas su Milano „Armani Olimpia“ (pirmas mačas – 58:65) ir svečiuose susigrums su „Monaco“ klubu (pirmas mačas – 98:107 po pratęsimo).

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)