Aštuonis iš eilės pralaimėjimus skaičiuojančių Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Jure Zdovcas prisipažino, kad tokios liūdnos serijos nebuvo patyręs per visą savo karjerą.

„Net ir su visomis turimomis problemomis prieš šias dvejas rungtynes buvau nusiteikęs pozityviai. Tačiau mums sunku laimėti net ir su visa sudėtimi – su Mantu Kalniečiu ir Janiu Strelnieku vis tiek buvome paskutiniai Eurolygoje. O be jų, tikrai nėra lengva.

Tai – pirmas kartas mano karjeroje, kai taip dažnai pralaimime. Bet aš vis tiek tikiu šia komanda, nors mes ir patys bijome laimėti, tarsi pasiduodame spaudimui. Mano darbas yra įtikini juos. Kol esu čia, nepasiduosiu. Sieksiu pergalės kiekvienose rungtynėse. Mes turime pabusti“, – kalbėjo slovėnas.

Paklaustas, kodėl jo auklėtiniai deramai nesureaguoja į jo pastabas, J. Zdovcas kraipė galvą.

„Mes kalbamės apie tai, bet nematau jokio progreso. Visas trenerio darbas nueina perniek. Galbūt tai ir psichologiniai dalykai. Kartais tu matai kamuolį priešais save, bet tiesiog negali pajudėti. Sakau tai iš savo, kaip žaidėjo, patirties.

Tačiau pasikartosiu: aš tikiu šiais vyrukais, jie yra geri vaikinai, sunkiai dirba ir yra geri žaidėjai. Mums dar liko daug rungtynių, kuriose galime iškovoti pergalių ir pamiršti viską“, – tikino strategas.

„Pasiteisinimai nerūpi niekam. Esame „Žalgiris“ ir iš mūsų tikimasi, kad laimėsime visas rungtynes. Tad ir toliau stengsimės taip ir padaryti“, – žadėjo Jure.

Patyręs specialistas pridūrė, kad nežino, kada į rikiuotę grįš iš jos iškritę M. Kalnietis ir J. Strelniekas, kurių komandai labai trūksta.

„LKL galime žaisti ir be jų, bet Eurolygoje tai labai sudėtinga“, – konstatavo jis.

Kauno klubui mače su UNIKS beveik pusę taškų surinko Edgaro Ulanovo ir Luko Lekavičiaus, pelniusių atitinkamai 16 ir 14 taškų, duetas.

Tuo metu Kazanės atstovų gretose smaginosi trijulė: Lorenzo Brownas sukaupė 19 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų, Johnas Brownas – 15 taškų ir 11 atkovotų kamuolių, o Mario Hezonja – 14 taškų.

Jau šį sekmadienį žalgiriečiai LKL čempionate susikaus su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, o kita savaitė Eurolygoje jiems - taip pat dviguba: jos metu kauniečiai išmėgins savo jėgas su Milano „Armani Olimpia“ namuose ir „Monaco“ klubu svečiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)