Eurolygos 25-ame ture ketvirtadienį Stambulo „Fenerbahče“ (11/10) svečiuose 71:60 (18:12, 25:22, 11:17, 17:9) pranoko šeimininkę „Olimpia“ ekipą bei iš dalies pasiekė revanšą už skaudžią nesėkmę namuose. Pirmame rate Ettore Messinos auklėtiniai Stambule rungtynes laimėjo net 68:43.

Po dvikovos kilo masinis susistumdymas, o konflikto provokatoriumi tapo „Fenerbahče“ lyderis Marko Guduričius, nugalėtojams pelnęs 17 taškų.

„Twitter“ socialiniame tinkle publikuota nuotrauka, kurioje serbas pridėjęs pirštą prie lūpų ir atsisukęs į „Olimpia“ atsarginių suolą tildė tribūnas. Emocijos sprogo tiksint paskutinėms mačo sekundėms, kuomet M. Guduričius žingsniavo pro varžovų atsarginių suolą ir smilių nukreipęs į Milano trenerių štabą emocingai bėrė žodžius.

Tą pamatęs 35-erių „Olimpia“ aukštaūgis K. Hinesas po akimirkos šiurkščiai stūmė varžovą šalin, į aikštės centrą supuolė abiejų komandų gerbėjai. Po rungtynių „Fenerbahče“ vyr. treneris Aleksandras Džordževičius žingsniavo prie Ettore Messinos tiesdamas ranką, tačiau netrukus abu patraukė konflikto židinio link.


Galiausiai strategai išsiskyrė taip ir nepaspaudę vienas kitam rankų, o prie A. Džordževičiaus priėjęs Eurolygos veteranas K. Hinesas baksnodamas pirštu strategui į krūtinę emocingai kažką dėstė.

Aistras ant parketo nuramino arbitrai bei komandų atsarginiai žaidėjai.


Gerokai vėliau po visų įvykių K. Hinesas naktį „Twitter“ socialiniame tinkle paaiškino, kas išprovokavo ataką prieš M. Guduričių.

„Krepšinis yra žaidimas. Galiu priimti rezultatus ar pralaimėjimus. Galiu priimti tai, jog varžovai buvo tą vakarą stipresni ir mus įveikė.

Bet negaliu toleruoti tyčinės nepagarbos mano komandos draugams ir treneriams.

Guduričius puikus žaidėjas ir sužaidė puikias rungtynes. Bet tai, ką jis pasakė rungtynių pabaigoje mūsų treneriams, nebuvo reikalinga.

Aš jam pasakiau, jog to netoleruosiu. Galbūt mano atsakas nebuvo korektiškas, tačiau aš esu pagarbos žmogus ir aš visada ginsiu saviškius, jei jausiu, jog kažkas negerbia mūsų.

Kai mes sezono pradžioje buvome Stambule ir laimėjome rungtynes dideliu skirtumu, nė vienas iš mūsų nebuvo nepagarbus rungtynių metu.

Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, žaidimas lieka žaidimu, bet neleisiu įsivyrauti nepagarbai“, – „Twitter“ rašė „Olimpia“ vidurio puolėjas K. Hinesas.

Milano „Olimpia“ (15/7) – Stambulo „Fenerbahče“ (11/10) 60:71 (12:18, 22:25, 17:11, 9:17)

„Olimpia“: Benas Bentilas 12, Malcolmas Delaney 11, Devonas Hallas ir Nicolo Melli – po 9;

„Fenerbahče“: Marko Guduričius 17 (6 rez. perd.), Devinas Bookeris 14 (8 atk. kam.), Achille Polonara ir Ismetas Akpinaras – po 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)