Lietuvos čempionai dvikovą pasitinka po Eurolygoje antradienį patirtos nesėkmės 78:94 prieš Tel Avivo „Maccabi“. Kauno klubui tai buvo septintas pralaimėjimas turnyre paeiliui.

Ne kokios nuotaikos į Kauną atvyksta Kazanės UNIKS, kuri trečiadienį Berlyne net 53:81 nusileido vos 15-ą vietą užimančiai ALBA (7/15) ekipai.

„Kaip žinome, UNIKS sužaidė prastas rungtynes puolime, atvyksta sužeistas žvėris. Čia bandys pagerinti žaidimą ir sužaisti kur kas sėkmingesnes rungtynes.

Savo ruožtu, mes taip pat antradienį nesužaidėme gerų rungtynių ir turime kur tobulėti, ypač gynyboje“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas.

„Varžovus žinome neblogai, prieš juos žaidėme. UNIKS pasiekė puikių pergalių, tai atletiška komanda, turinti individualiai labai stiprių žaidėjų“, – būsimą priešininką vertino J. Zdovcas.

Nors UNIKS šiuo metu fiksuoja trijų pralaimėjimų seriją, tačiau anot J. Zdovco, logiška šią komadą priskirti prie tų, kurios pateks į atkrintamąsias.

„Žinote, sezonas ilgas, kuriame yra ir pakilimų, ir nuopolių. Svarbiausia – žaidimas svarbiausiomis akimirkomis, manau, ši komanda turėtų patekti į atkrintamąsias“, – teigė J. Zdovcas.

Strategas išskyrė UNKS lyderius – Mario Hezonją, Isaiah Canaaną ir Lorenzo Browną.

„I. Canaanas trečiadienį turėjo nelengvas rungtynes. Tai dvikovą galintis keisti žaidėjas. Iš Lorenzo ir Hezonjos galima tikėtis lyderystės, bet ir be jų UNIKS dar turi žaidėjų, kurie gali nustebinti. Pavyzdžiui, kaip paskutinėse rungtynėse Jamesas Nunnally.

L. Brownas – universalus ir man tikrai patinka. Tai žaidėjas, kuris gali sėkmingai žaisti per dvi pozicijas, gynyboje niekada nepasiduoda ir jo būna visose vietose.

Taip pat ir puolime kartais nustebina. Lorenzo negalvoja apie taškus, bet aikštėje atlieka daug kitų gerų dalykų“, – apie UNIKS lyderius kalbėjo J. Zdovcas.

Versis be traumuotų gynėjų

Antradienį starto penkete mačą pradėjęs Janis Strelniekas sužaidė vos 2 min. ir daugiau aikštėje nepasirodė, o antrą susitikimo dalį jau stebėjo nusivilkęs sportinę aprangą – latviui atsinaujino ta pati šlaunies trauma. Jis bei Mantas Kalnietis tikrai nepadės penktadienio rungtynėse, o dėl Josho Nebo strategas spręs po paskutinės treniruotės prieš rungtynes.

„Aš šių gynėjų (Strelnieko ir Kalniečio) neskaičiuoju penktadienio rungtynėse. Pažiūrėsime su Nebo, bet turime pakankamai žmonių priekinėje linijoje. Penktadienį dėl jo spręsime treniruotėje, o abu gynėjai dar tikrai negalės žaisti.

Liekame su dviem žaidimą kurti galinčiais krepšininkais ir kiti žaidėjai turės padėti. Nesame čia tam, kad kurtume problemas, turime jas spręsti. Būtina prisitaikyti ir gerai gintis“, – pabrėžė J. Zdovcas.

Jis gyrė praėjusią savaitę po traumos į rikiuotę grįžusį Joffrey Lauvergne'ą, strategui bus užduotis įlieti prancūzą į „Žalgirio“ žaidimo schemas.

„Paprastai, kai grįžti po traumos, sužaidi pirmą mačą solidžiai, vėliau seka prastesnis pasirodymas. Jis neabejotinai mums svarbus žaidėjas, Joffrey sunkiai dirba kiekvieną dieną, o aš turėsiu prie jo prisitaikyti. Matysime, ką reikės mums keisti puolime žaidžiant su Lauvergne'u“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Dvikova penktadienį Kaune prasidės 20 val. „Žalgiris“ pirmame rate Kazanėje varžovams nusileido 53:66.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)