Kauniečiai namuose patyrė septintą pralaimėjimą iš eilės Eurolygoje, kritę 78:94.

Jameso Nunnally ir Scottie Wilbekino duetas nusiaubė „Žalgirio“ areną kartu surinkęs 52 taškus, o jos šeimininkams beliko graužtis, jog leido oponentų lyderiams įsibėgėti.

„Neišnaudojome komandinių pražangų. Turbūt pabodo tai girdėti, bet taip jau yra. Aikštėje kartojome vienas kitam, kad reikia prasižengti, bet nė vienas to nepadarėme. Leidome „Maccabi“ vedliams įsijausti, mesti lengvus metimus, o paskui jau nesugebėjome apsiginti“, – apgailestavo M. Blaževičius.

Tačiau nuo jo paties žaidimo arčiau krepšio sunku apsiginti buvo ir Izraelio ekipos priekinei linijai.

Į mažiau nei prieš dvi savaites rungtynėse su Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) fiksuotus karjeros rekordus Eurolygoje 211 cm ūgio „centras“ kėsinosi jau pirmoje mačo dalyje. Antroji buvo kiek kuklesnė, vis dėlto M. Blaževičius finišavo su 20 taškų ir 26 naudingumo balais kraityje.

„Labai įspūdinga, kad Eurolygoje šitaip žaidžia 20-metis vaikis. Jis labai pasitiki savimi, nestokoja fizinės jėgos, baudos aikštelėje gali atakuoti puskabliu arba suklaidinti priešininką. Ir apskritai jo laikysena – išdidi“, – jaunesnio kolegos rungtynes įvertino T. Cavanaugh.

Marekas Blaževičius

Pats M. Blaževičius teigia esantis patenkintas šį sezoną pasiektu asmeniniu progresu.

„Geriau „skaitau“ žaidimą puolime. Aišku, dar yra situacijų, kai reikėtų sužaisti tikrai geriau. Bet puolime jaučiu ramybę, nebūna panikos gavus kamuolį. Ir komandos draugai pasitiki. Liko vienas didelis žingsnis – reikėtų patobulinti gynybą. Bet manau, kad progresuoju ir šia kryptimi“, – svarstė aukštaūgis, savo sezono vidurkius kilstelėjęs iki 7,3 taško bei 3,3 atkovoto kamuolio.

Vis drąsesnis M. Blaževičius ir kitu aspektu.

Tai, jog nepaiso autoritetų, Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jis demonstruodavo dar atstovaudamas gimtojo Vilniaus „Ryto“ komandai.

Antradienį M. Blaževičius sugebėjo išvesti iš kantrybės 2011-ųjų NBA naujokų biržos antrąjį šaukimą Derricką Williamsą.

Antrame kėlinyje pralaužęs 30-mečio krepšininko gynybą, žalgirietis neliko santūrus, o pyktelėjęs D. Williamsas reagavo švystelėdamas alkūne – lietuvis susilaukė techninės, o amerikietis – nesportinės pražangos.

Teisėjams įsikišus M. Blaževičius toliau audrino tribūnas, rankų mostais ragindamas labiau patriukšmauti.

„Reikėjo užvesti sirgalius, kurių pernelyg daug šiandien nesusirinko. Žaidžiame krepšinį, po gero epizodo išreiškiu emocijas ir tiek. Nieko piktybiško, nieko blogo“, – epizodą komentavo M. Blaževičius.

Vis dėlto D. Williamsas jaunuolį, panašu, įsidėmėjo. Paskutiniame ketvirtyje nubaudęs oponentą taikliu metimu, „Maccabi“ puolėjas taip pat nematė reikalo laikyti liežuvio už dantų. Tiesa, M. Blaževičius sakė negirdėjęs jam adresuotų varžovo replikų.

Iš viso D. Williamsas atsakė 9 taškais.

Rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo vos 4,9 tūkst. žiūrovų, tarp kurių buvo praeityje „Žalgiryje“ rungtyniavęs ir komandą treniravęs Algirdas Brazys, mačo metu pasveikintas su neseniai minėtu 60-mečiu.

Pirmo rato tarpusavio dvikovą spalį Izraelyje Kauno ekipa pralaimėjo 62:76. Iš viso per visą istoriją komandos susidūrė 33 sykius, „Žalgiris“ laimėjo 11 rungtynių.

Penktadienį žalgiriečiai namuose priims Kazanės UNIKS (Rusija), o „Maccabi“ diena anksčiau keliaus pas Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)