Lietuvos čempionų (3/17) agoniją Eurolygoje antradienį pratęsė Tel Avivo „Maccabi“ (10/11), laimėjęs 94:78 ir žalgiriečius pranokęs ketvirtą kartą iš eilės.

Kauno klubui tai buvo septinta nesėkmė turnyre paeiliui.

M. Blaževičius šeimininkams pelnė 20 taškų ir surinko 26 naudingumo balus, bet ir toks pasirodymas puolime 20-mečio vidurio puolėjo neapsaugojo nuo trenerio kritikos strėlių.

„Ne mano darbas teisti žaidėjus, bet negalima prieš Derricką Williamsą gintis nuleidus rankas – juk akivaizdu, kad iškart gausi metimą iš tolimesnės distancijos. Ir liūdna, ir pikta“, – po mačo dūsavo J. Zdovcas.

Dar ryškesnis už M. Blaževičiaus pasirodymą buvo Jameso Nunnally karjeros Eurolygoje benefisas – „Maccabi“ puolėjas iš JAV pusę rungtynių atakavo be klaidų ir iš viso sušveitė 32 taškus bei užsitarnavo 38 naudingumo balus.

Lėtai pradėjo, tačiau taip pat palaipsniui įsivažiavo ir kitas Tel Avivo atstovų lyderis Scottie Wilbekinas, kurio sąskaitoje – 20 taškų bei 6 rezultatyvūs perdavimai.

„Jie žaidė puikias rungtynes – ilgai nebuvau matęs tokio šių žaidėjų pasirodymo. Bandėme juos pristabdyti, bet žaidėme per minkštai, neišnaudojome komandinių pražangų. O kai jiedu jau pagavo ritmą, buvo nebesustabdomi, metė ir per rankas.

Apskritai manau, kad pastaruoju metu ginamės neblogai, vis dėlto šįkart buvome pernelyg konservatyvūs, lyg kažko išsigandę. Tai buvo justi ir close-out situacijose, ir ginantis vienas prieš vieną, ir kovojant dėl atšokusių kamuolių“, – komandos bėdas vardijo J. Zdovcas.

Nors tvirtino nenorintis teisintis, slovėnas nepamiršo paminėti „Žalgirio“ nuostolių.

Šeimininkų gretose trūko Manto Kalniečio ir Josho Nebo, o Paulius Jankūnas buvo registruotas susitikimui, tačiau ant parketo nežengė. Kita vertus, į aikštę Eurolygoje pirmą kartą nuo spalio grįžo peties traumą išsigydęs Joffrey Lauvergne'as, bet per 10 min. taškais nepasižymėjo.

Tuo metu starto penkete mačą pradėjęs J. Strelniekas sužaidė vos 2 min. ir daugiau aikštėje nepasirodė, o antrą susitikimo dalį jau stebėjo nusivilkęs sportinę aprangą.

Anot J. Zdovco, latviui atsinaujino ta pati šlaunies trauma. Vis dėlto labiau treneris pasigedo iš rikiuotės iškritusių aukštaūgių, pirmiausia – J. Nebo raumenų.

„Prieš rungtynes komandoms išsirikiavus aikštėje net plika akimi buvo matyti atletiškumo skirtumas. Šiek tiek nervina, kai gerą sportinę formą įgavę žaidėjai vėl susižeidžia ar suserga, nėra stabilumo“, – pažymėjo „Žalgirio“ vairininkas.


„Maccabi“ į Lietuvą atvyko be Jake'o Coheno ir COVID-19 susirgusio vyriausiojo trenerio Ioannio Sfairopoulo bei dviejų graiko asistentų. Nurodymus komandai teko dalinti vyriausiojo skauto pareigas įprastai einančiam Avi Evenui.

Rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo vos 4,9 tūkst. žiūrovų, tarp kurių buvo praeityje „Žalgiryje“ rungtyniavęs ir komandą treniravęs Algirdas Brazys, mačo metu pasveikintas su neseniai minėtu 60-mečiu.

Pirmo rato tarpusavio dvikovą spalį Izraelyje Kauno ekipa pralaimėjo 62:76. Iš viso per visą istoriją komandos susidūrė 33 sykius, „Žalgiris“ laimėjo 11 rungtynių.

Penktadienį žalgiriečiai namuose priims Kazanės UNIKS (Rusija), o „Maccabi“ diena anksčiau keliaus pas Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)