„Rytas“ praėjusią savaitę FIBA Čempionų lygos „TOP 16“ etapą pradėjo nesėkme namuose – 71:76 (15:18, 17:25, 20:17, 19:16) nusileido Strasbūro SIG (1-0).

Vnegrų klubas „Top-16“ etapą taip pat pradėjo nesėkme – 73:79 nusileido Tenerifės „Lenovo“ ekipai.

„Atvyksta labai gerai treniruojama komanda, kuri ilgą laiką žaidžia kartu. Propaguoja energingą, greitą, fizišką krepšinį. Matėme varžovų rungtynes ne tik FIBA Čempionų, bet ir Vengrijos lygoje.

Duodamas labai aukšto fiziškumo lygis, štai tokie varžovai atvyksta“, – kalbėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Anot jo, vengrų ekipos žaidimas priklausomas nuo gynėjų, bus svarbi gynyba prieš juos bei kieta kova po „lentomis“, nes „Falco“ – viena geriausiai lygoje dėt atšokusių kamuolių kovojanti ekipa – 39 atkovoti kamuoliai per rungtynes.

„Svarbiausia suprasti, ką mes norime iš jų atimti. Prieš treniruotę turėsime vaizdo peržiūrą, tad per ją turime paruošti tuos namų darbus“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Komanda išgyvena trijų nesėkmių ruožą, anot stratego, svarbiausia po nesėkmių – suprasti, kodėl buvo pralaimėta ir išsiaiškinti prieqžastis.

„Mes tą padarėme. Žinote, po pralaimėjimo geriausias vaistas yra pergalė. To mes trečiadienį ir sieksime“, – pabrėžė G. Žibėnas.

Treneris turėjo gerų žinių dėl traumas besigydančių legionierių.

„Nenoriu nieko prižadėti, bet gali būti, kad Jarvis Williamsas jau žengs į aikštę, o jau šį savaitalį arba kitą savaitę ekipos gretas papildys traumą išsigydęs Maurice'as Ndouras“, — tvirtino G. Žibėnas.

J. Williamsas dar rugpjūčio pabaigoje kontroliniame susitikime patyrė dalinį Achilo sausgyslės plyšimą ir be krepšinio praleido 5-is mėnesius.

Vienas iš svarbiausių komandos žaidėjų – aukštaūgis iš Senegalo M. Ndouras sausio pirmoje pusėje LKL rungtynėse patyrė antrojo laipsnio kirkšnies raumens plyšimą.

Trečiadienį rungtynių Vilniaus „ASG“ arenoje prasidės 19:30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)