Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko itin dramatiškos rungtynės Alytuje, kur vietos „Dzūkija“ (8/10) sugebėjo 83:80 (15:17, 28:24, 18:21, 22:18) palaužti Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (9/8) klubą.

Uteniškiams tai penkta nesėkmė per šešerias pastarąsias rungtynes „Betsafe-LKL“. Tuo tarpu alytiškiai laimi trečiąkart paeiliui.

„Čia buvo A. Payne'o paskutinės rungtynės. Negali įeiti pasimėtyti, nesiginti. Tas pats per tą patį. Čia ne NBA G lyga, kur pasimėtai, o chebra tegul ginasi. Nežino, ką daryti gynyboje. Išsimušęs“, – apie aukštaūgį, kuris yra žaidęs ir NBA ir Eurolygoje kalbėjo Ž. Urbonas.

5 rungtynes LKL lygoje sužaidęs amerikietis vidutiniškai pelnė po 6,6 taško, atkovojo po 4 kamuolius ir rinko po 5 naudingumo balus.

„Spręsime, kad finansiškai mums neatsilieptų šis išsiskyrimas. Galiu prisiimti atsakomybę, visi labai siūlė, nepadariau filtro, neperleidau giliai, patikėjau, kad jis turėjęs Eurolygos patirties. Kita vertus, jis nežaidęs metus laiko. Jis nori būti lyderiu, tuo, kuris pelno daug taškų. Bet čia krepšinį žaidžia, čia mušasi. To iš jo trūko“, – apie A. Payne'ą, kuris atvykęs į Lietuvą prakalbo net apie LKL žiedus, kalbėjo uteniškių strategas.

Kritikos gavo ir kiti Ž. Urbono auklėtiniai: „Nežaidėme 100 proc. Tos šypsenėlės, juokeliai, lyg pirmavome didžiąją dalį. Negalime taip pamesti koncentracijos, kėlinių pabaigose padarėme pražangas, kur mums sumetė 6 taškus. Tiesiog neįtikėtina. Tokios smulkmenos. Kad bus nelengva, neabejojau, bet nesupratome to. Galvelės nebuvo susikaupusios“.

Treneris pripažino, kad tai visų pirma jo atsakomybė.

„Nelabai buvome verti pergalės, nebuvome susikaupę. Atėjome su neteisingu požiūriu, – kalbėjo V. Urbonas. – Prisiimu atsakomybę. Aš, kaip treneris, pralaimėjau. Man nepatiko, kad pabaigoje nedavė sekretoriatas minutės pertraukėlės. Vis dėlto negalime taip „pamesti“ rungtynių pabaigos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)