Izraelio čempionate savaitgalį „Maccabi“ įveikė Holono „Hapoel“ krepšininkus, tačiau šiose rungtynėse „geltonieji“ vertėsi be vyriausiojo trenerio Ioanio Sfairopoulo bei jo asistento Vassilio Geragotelio patarimų – graikams teko izoliuotis sulaukus teigiamų koronaviruso testų rezultatų.

Artėjant skrydžiui į Kauną „Maccabi“ nariams dar sykį buvo atlikti testai, po kurių paaiškėjo, kad užsikrėtę yra dar du krepšininkai ir du klubo darbuotojai, kurių pavardžių Izraelio komanda nenurodo. Nepaisant to, „Maccabi“ delegacija yra pasiruošusi kelionei į Kauną.

„Girdėjau tiek pat informacijos, kiek ir jūs. Labai sunku kažką prognozuoti, tačiau aš tikiuosi, kad šios rungtynės visgi įvyks“, – pirmadienį Kaune surengtoje spaudos konferencijoje tikino J. Zdovcas.

„Maccabi“ ir Kaune greičiausiai viešės be I. Sfairopoulo, jį turėtų pakeisti vienas iš dar dviejų asistentų – Doronas Perkinsas arba Noamas Levi. Kalbėdamas apie banguotai šį sezoną žaidžiančius oponentus (po sėkmingo starto, vėliau Eurolygoje „Macabi“ įsigudrino pralaimėti aštuonis kartus paeiliui, tačiau paskutinėse dvejose rungtynėse vėl šventė pergales), J. Zdovcas pripažino – sunku kažką prognozuoti.

„Gerai pažįstu varžovų trenerį, žinau, kaip jis sugeba surikiuoti savo žaidėjus, kokį didelį dėmesį jis skiria gynybai. Tačiau „Maccabi“ yra sunkiai prognozuojama. Kad ir jų lyderis Scottie Wilbekinas – vieną dieną gali ištraukti, o kitą – nutempti komandą žemyn. Iš esmės jie turi daug atletiškų ir pajėgių krepšininkų“, – dėstė slovėnas.

Paklaustas, kas iš „Žalgirio“ lazareto antradienį jau galės padėti komandai, J. Zdovcas taip pat gūžtelėjo pečiais.

„Josho Nebo dar tikrai nebus, Paulius Jankūnas nesitreniravo keturiolika dienų, dėl Janio Strelnieko matysime šį vakarą, bet jis praėjusią savaitę taip pat nesitreniravo, – tvirtino J. Zdovcas, konkretaus atsakymo neturėjęs ir dėl Manto Kalniečio. – Jeigu jis mums galės padėti – bus labai gerai, bet aš tuo abejočiau.“

Pasak slovėno, šiuo metu jį labai džiugina į rikiuotę savaitgalį sugrįžusio prancūzo Joffrey Lauvergne'o požiūris į darbą ir nusiteikimas.

„Jojo grįžo visiškai pasiruošęs žaisti, jis yra tikras profesionalas ir rengėsi sugrįžti labai rimtai, treniravosi itin nuoširdžiai. Vakar po rungtynių kalbėjomės ir mačiau, kaip pozityviai jis nusiteikęs“, – tikino slovėnas.

„Žalgiris“ su „Maccabi“ rungtynes antradienio vakarą turėtų pradėti 19.45 val. Šią savaitę – penktadienį – „Žalgirio“ lauks ir dar vienas Eurolygos mačas. Namuose kauniečiai priims Kazanės UNIKS.

Primename, kad pirmojo rato rungtynes „Maccabi“ komandai Izraelyje „Žalgiris“ pralaimėjo 62:76, šis susitikimas įvyko dar spalio 26-ąją.

Turnyro lentelėje Tel Avivo komanda yra 12-a, o kauniečiai užima paskutinę, 18-ąją vietą.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)