Prieš laukiančią dvikovą su daugkartiniais Eurolygos ir Izraelio čempionais su „Žalgiris TV“ bendravo žaliai baltų aukštaūgis Tyleris Cavanaugh.

„Aišku, kad „Maccabi“ yra puiki ekipa, labai atletiška, o pagrindinis jų variklis – Scottie Wilbekinas. Pavojingas yra ir Derrickas Williamsas, Ante Žižičius. Taigi komanda tikrai gera, bet mes labiausiai esame laimingi, kad vėl galėsime žaisti rungtynes namuose prieš savus sirgalius“, – tikino T.Cavanaugh.

Žalgiriečiai Eurolygos pirmojo rato rungtynėse Izraelyje nusileido varžovams rezultatu 62:76. Tąkart daugiausiai problemų kauniečiams pridarė D.Williamsas, pelnęs 17 taškų. Kitas varžovų priekinės linijos lyderis A.Žižičius įmetė 14 taškų. T. Cavanaugh teigimu, žalgiriečiams bus labai svarbu kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių ir atsakyti į „Maccabi“ fiziškumą.

„Turime daryti tai, ką darėme ir anksčiau: būti fiziški gynyboje ir komunikuoti tarpusavyje. Turime neleisti jiems atsikovoti kamuolių, ypač A. Žižičiui. Negalime jiems leisti bėgti į greitąjį puolimą. Jie yra labai atletiška komanda. Tokiu atveju puolime turėsime savo galimybių, galėsime išsimesti laisvų metimų, bet viskas prasideda nuo gynybos ir atkovotų kamuolių“, – teigė žalgirietis.

Kauniečiai šią savaitę namuose iš viso sužais dvejas Eurolygos rungtynes. Be dvikovos su „Maccabi“ dar laukia ir mačas penktadienį su Kazanės „Unics“.

Prieš dvigubą Eurolygos savaitę „Žalgirio“ sirgaliai sulaukė ir gerų naujienų – praėjusį sekmadienį Klaipėdoje vykusiose „Betsafe-LKL“ rungtynėse su „Neptūnu“ ant parketo po labai ilgos pertraukos pasirodė po peties traumos atsigavęs vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne.

„Labai smagu, kad Joffrey sugrįžo, – tvirtino T.Cavanaugh. – Jis patyręs žaidėjas ir esminė dėlionės dalis. Rungtyniauti be jo 3,5 mėnesio buvo sunku. Jis centrinė komandos dalis, smagu, kad jis grįžo. Smagu jau ir tai, kad jis būna šalia komandos. Jis yra puikus žmogus ir smagu, kad Joffrey sugrįžo.“

Nemažiau nei J.Lauvergne sugrįžimo žalgiriečiai laukė ir galimybės vėl žaisti Eurolygos rungtynes namų arenoje. Pastarąjį kartą ant „Žalgirio“ arenos parketo Eurolygos kovos vyko dar gruodžio 15-ąją, kai žalgiriečiai po pratęsimo nusileido „AS Monaco“ klubui.

Vėliau dėl varžovų klubuose užfiksuotų COVID-19 ligos atvejų buvo nukeltos net trejos „Žalgirio“ arenoje turėjusios vykti dvikovos.

T. Cavanaugh, kalbėdamas su „Žalgiris TV“, džiaugėsi, kad beveik po 50 dienų pertraukos „Žalgiris“ vėl turės sirgalių palaikymą.

„Tai yra nuostabu. Aišku, čia turėjome tą gerą atkarpą, kai laimėjome trejas rungtynes iš eilės. Sirgaliai, aplinka ir atmosfera čia mums yra labai svarbūs. Tai suteikia mums energijos, nuo kurios galime užsikurti. Labai džiaugiamės, kad vėl žaisime namuose. Džiaugiamės, kad vėl žaisime mūsų sirgaliams. Tikimės, kad pademonstruosime geriausių mūsų krepšinį ir iškovosime pergalių“, – aiškino žalgirietis.

Rungtynės su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa „Žalgirio“ arenoje prasidės antradienį 19.44 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)