„Visų pirma, noriu padėkoti savo žaidėjams. Vos prieš kelias dienas mes Krasnodare patyrėme labai skaudžią nesėkmę Europos taurės turnyre, kelionė namo buvo ilga ir sudėtinga, bet šiandien krepšininkai demonstravo puikią energiją ir komandinę dvasią. Šiandien mes žaidėme be kapitono Vytenio Lipkevičiaus, neturėjome Nikolos Radičevičiaus, bet vis tiek parodėme charakterį ir laimėjome žaisdami kaip komanda“, – teigė Panevėžio „Lietkabelio“ vyriausias treneris Nenadas Čanakas.

Išskirtinio dėmesio po rungtynių sulaukė „Lietkabelio“ pergalės kalviais tapę krepšininkai – Dorge Gagičius, Gediminas Orelikas ir Panagiotis Kalaitzakis. Kalbėdamas apie 21 tašką surinkusio D. Gagičiaus pasirodymą N. Čanakas teigė, kad jo indėlis buvo svarbus ne tik puolant, bet ir gynyboje.

„Gagičius yra geras žaidėjas, mes stengėmės jį tinkamai išnaudoti, perduoti kamuolį reikiamose pozicijose. Tačiau man daug svarbiau ne jo pelnyti taškai, o darbas gynyboje. Šiandien jis puikiai grūmėsi su Ivanu Buva, o tai taip pat padėjo iškovoti pergalę. Orelikas kelias savaites nesitreniravo, nežaidė, tačiau vis tiek išėjo į aikštelę ir svariai prisidėjo prie pergalės. Gediminas yra patyręs krepšininkas, kaip sakoma Serbijoje – tikras žaidikas, jis puikiai žino, ką reikia daryti aikštėje. Taip pat noriu pagirti Kalaitzakį, jis antroje rungtynių dalyje žaidė nepaisydamas traumos ir taip pat įkvėpė komandą pergalei“, – konstatavo N. Čanakas.

Tuo metu Vilniaus „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas pralaimėjimo nesureikšmino. „Noriu pasveikinti „Lietkabelį“, jie tikrai nusipelnė pergalės. Panevėžio komanda šiuo metu yra geros sportinės formos, jie žaidė gerai, teisingai, atlikdami papildomą perdavimą, rasdami laisvą komandos draugą. Šiandien jie mus labiausiai baudė atakuodami iš tolimos distancijos. Mūsų rungtynių planas buvo sustabdyti jų antros linijos žaidėjus, bet mes to nepadarėme. Sakyčiau, neįvykdėme daugelio susitarimų, bet turime tai priimti ir judėti toliau“, – ragino G. Žibėnas.

Kalbėdamas apie „Lietkabelio“ vidurio puolėjo D. Gagičiaus pasirodymą G. Žibėnas atkreipė dėmesį į ankstyvas savo komandos aukštaūgio I. Buvos asmenines pražangas. „Buva trečio kėlinio pradžioje susirinko keturias asmenines pražangas, o po to jau „Lietkabelis“ tikslingai žaidė per Gagičių, o pastarasis gan lengvai rinko taškus. Sakyčiau, kad per lengvai ir per pigiai, bet čia jau mūsų kaltė“ ,– pripažino „Ryto“ vyriausias treneris.

Sostinės ekipai nesėkmė Panevėžyje buvo trečia per savaitę. Vis dėlto, G. Žibėnas nesutiko su prielaida, kad „Rytas“ pateko į duobę. „Niekur neparašyta, kad mes negalime pralaimėti. Be to, reikia suprasti, kam mes pralaimėjome: Eurolygoje žaidžiančiam „Žalgiriui“, labai pajėgiai ir atletiškai Strabūro ekipai ir Europos taurės turnyre rungtyniaujančiam „Lietkabeliui“. Dabar svarbiausia atsitiesti, parodyti charakteį ir judėti toliau. Kitos rungtynės mūsų laukia trečiadienį ir jos mums yra labai svarbios. Nėra kada verkšlenti, reikia dirbti, eiti ir parodyti kas mes esame iš tikrųjų“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)