Paskutinę pergalę svečiuose kauniečiai išplėšė praėjusių metų pradžioje – sausio 27 dieną, kai Marius Grigonis paskutinę sekundę meistriškai tarsi pro rakto skylutę išsirangė tarp dviejų žaidėjų ir aidint sirenai pasiuntė kamuolį į krepšį Valensijoje (78:79).

Nuo to laiko žalgiriečiai ištisus metus, kad ir kur bekeliautų, tik klupo – iš viso patyrė jau 16 nesėkmių iš eilės. Tai – prasčiausias visų laikų rezultatas, kuris vis dar aktyvus ir kurį reikia nutraukti.

Po pergalingos M. Grigonio verpstės Valensijoje 6 pamokas paeiliui varžovų teritorijoje žaliai-balti gavo praėjusiame sezone (nusileista „Baskonia“, „Barcelona“, „Real“, „Anadolu Efes“, „Fenerbahče“ ir „Bayern“ ekipoms), dar 10 (nusilenkta ASVEL, „Crvenai Zvezda“, „Olympiakos“, „Maccabi“, „Anadolu Efes“, „Real“, „Barcelona“, UNIKS, „Bayern“ ir „Fenerbahče“) – šiame.

Įdomiausia, kad iš tų 16-os liūdnai pasibaigusių mačų tik trys buvo pralaimėti vienženkliais skirtumais ir tik dviejuose iš jų turėta realių galimybių laimėti – pernai prieš bavarus (70:71) ir šiemet prieš „Fenerį“ (67:73). O bendras santykis – net minus 251 taškas (arba beveik po minus 16 per susitikimą).

Nors tai nėra ilgiausia kalendorinė Kauno klubo sausra be pergalių išvykose (ankstesniais sezonais, kai Eurolygos formatas būdavo kitoks, rungtynės išvykose automatiškai vykdavo rečiau), 16 antausių iš eilės iki šiol dar niekada nebuvo iškęsta. Tai – Lietuvos čempionų antirekordas.

Daugiausiai prieš tai sprigtų paeiliui svečiuose sugerta 2006-2007 m. (14) ir 2008-2010 m. (13), o ilgiau nei kalendorinius metus bergždžiai lauktuvių iš žalgiriečių laukiama jau penktą kartą.

Ilgiau nei dvejus metus pergalių į Kauną nebuvo parvežta nuo 2008-ųjų sausio 10-os iki 2010 sausio 14-os (0-13), ilgiau nei pusantrų metų – nuo 2006-ųjų vasario 2-os iki 2007-ųjų gruodžio 19-os (0-14), metus ir gerą mėnesį – nuo 2002-ųjų spalio 23 iki 2003-iųjų lapkričio 27 (0-6; naujas sezonas prasidėjo vėliau dėl 2003-iųjų Europos čempionato) ir metus bei beveik savaitę nuo 2010-ųjų gruodžio 9-os iki 2011-ųjų gruodžio 15-os (0-8).

„Velnias žino. Kai tiek rungtynių praalaimi, automatiškai atsiranda nepasitikėjimas savo jėgomis. Galime prisiminti kad ir paskutines rungtynes Stambule, kai trečiame kėlinyje buvo pirmauta net 17 taškų skirtumu, bet vis tiek pralaimėta.

Aišku, šiemet tai vienas „Žalgirio“ žaidėjas traumuotas, tai kitas, tai korona užpuolė, kas labai išbalansuoja. Praktiškai dar nebuvo taip, kad komanda būtų visos sudėties.

Na, ir šiais metais gal ir tų gynybinių žaidėjų mažiau „Žalgiryje“. Reikia pripažinti, kad šį sezoną žalgiriečiai net ir LKL su visomis komandėlėmis vargsta – tiek išvykoje, tiek ir namuose. Jau nėra taip, kad žaidi su žalgiriečiais ir žinai, kad 20 taškų praloši. Tikrai ne“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė buvęs Kauno ekipos žaidėjas, pats ne vienoje iš tų sausų serijų dalyvavęs Vidas Ginevičius.

Apskritai per jau 22-ejus metus trunkantį „Žalgirio“ dalyvavimo Eurolygoje etapą kauniečiai į komandiruotes, neskaičiuojant dviejų finalo ketvertų, teoriškai vykusių neutralioje aplinkoje, keliavo 244 sykius. Iš jų parsigabentos 77 pergalės ir 167 pralaimėjimai (32 proc.).

Sezonų, kurie baigėsi be pergalių išvykose, taip pat užfiksuotas ne vienas: 2007 metais 0-7 ir 2009 metais 0-5. Šiemetinis (0-10) taip pat gresia tokiu būti. Tiesa, žaliai-baltiems dar liko septyni bandymai: su „Armani Olimpia“, su „Panathinaikos“, su „Monaco“, su ALBA, su CSKA, „Baskonia“ ir su „Zenit“.

Pirmasis – jau šį vakarą Milane. Rungtynių su Ettore Messinos auklėtiniais pradžia Lietuvos laiku – 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)