Į Barseloną stebėti ASVEL komandos žaidimo iš Prancūzijos atvyko klubo savininkas, buvusi krepšinio superžvaigždė Tony Parkeris, tačiau jo buvimas „Palau Blaugrana“ arenoje žygiams Vilerbano ekipos atstovų neįkvėpė.

Prieš rungtynes keliais žodžiais persimetęs su Barselonos klubo legenda ir vienu iš krepšinio sekcijos vadovų Juanu Carlosu Navarro, vėliau T. Parkeris turėjo stebėti, kaip nuo pirmųjų minučių iniciatyvą į rankas čiupę aikštės šeimininkai užtikrintai kontroliuoja mačo eigą ir pasiekia įtikinamą pergalę 84:71 (28:17, 17:13, 23:20, 16:21).

Vienu metu komandas skyrė net 25 taškai, tačiau mačo pabaigoje šeimininkai atsipalaidavo ir keletą paskutinių minučių pralaimėjo 0:12.

Rokas Jokubaitis ant parketo praleido 18 min. ir per jas šeimininkams pelnė 8 taškus (4/4 dvit.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 2 kamuolius perėmė, 1 kartą suklydo ir surinko 13 efektyvumo balų. Visus savo taškus lietuvis surinko pirmoje susitikimo pusėje.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo 20 taškų pelnęs (4/5 dvit., 4/7 trit.) Nicolas Laprovittola. Nicola Mirotičius pridėjo 16 taškų ir 7 atkovotus kamuolius. Į dviženklę zoną įžengė ir Brandonas Daviesas su 11 taškų.

ASVEL ekipai Youssoupha Fallas surinko 20 taškų, Elie Okobo pridėjo 17 taškų.

„Džiaugiamės laimėję. Buvo rizika iš karto pernelyg atsipalaiduoti po pergalės prieš „Real“, bet vaikinai į šį iššūkį pažiūrėjo rimtai ir mes turime būti patenkinti esamu rezultatu. Krepšininkai, kurie buvo iškritę iš rikiuotės, pamažu atgauna formą ir mes toliau stengsimės gerinti komandinį žaidimą“, – po mačo pažymėjo Š. Jasikevičius.

Pažymėtina, kad T. Parkeris nebuvo vienintelė sporto garsenybė „Palau Blaugrana“ tribūnose. Pasižiūrėti rungtynių į salę atvyko ir buvęs „Barcelonos“ futbolo komandos žaidėjas ir treneris, dabar „Manchester City“ vadovaujantis Josepas Guardiola.

Pirmojo rato susitikime „Barcelona“ taip pat buvo stipresnė – Vilerbane laimėjo 80:60.

Kitose rungtynėse paaiškėjo, kad iš duobės niekaip išlipti nepavyksta Pirėjo „Olympiakos“ (12/8) ekipai, pralaimėjusiai trečią kartą paeiliui. Graikijos ekipa namuose 72:76 (21:22, 15:15, 16:19, 20:20) neatsilaikė prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ (8/12) krepšininkus.

Serbijos čempionus į pergalę vedė 14 taškų surinkęs Ognjenas Dobričius, 12 taškų pridėjo Nikola Kaliničius, 9 – Nate'as Woltersas.

Pirėjo ekipai 20 taškų surinko Saša Vezenkovas, 18 – Kostas Sloukas. „Olympiakos“ prarado 17 kamuolių, varžovai – 11.

Pažymėtina, kad „Crvena Zvezda“ įveikia „Olympiakos“ jau antrą kartą šiame sezone – pirmą mačą Belgrade serbai laimėjo 81:76.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)