Prieš kelionę į Milaną „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas turėjo gerų žinių: jau šį sekmadienį planuojamas beveik keturis mėnesius be krepšinio praleidusio ir traumą besigydžiusio Joffrey Lauvergne'o sugrįžimas.

Po peties operacijos atsigaunantis prancūzas didina krūvius ir pamažu prisideda ir prie komandinių treniruočių.

Jis nesijungia prie komandos artimiausioms Eurolygos rungtynėms, tačiau ant parketo turėtų išbėgti sekmadienį, vietinio fronto kovoje su „Neptūnu“.

Prancūzas peties traumą patyrė dar spalio pradžioje, antro turo rungtynėse su Sankt Peterburgo „Zenit“, o mėnesio pabaigoje gulėsi ant operacinės stalo.

Penktadienį žalgiriečių laukia varžovas, su kuriuo šiame sezone dar neteko susitikti. Komandos turėjo kovoti 17-ame ture Kaune, tačiau dėl COVID-19 protrūkio „dizainerių“ gretose dvikova buvo nukelta į vasario 8-ą.

Šiuo metu „Olimpia“ su 13 pergalių užima 3-ią vietą, o per paskutines dvejas rungtynes Eurolygoje pranoko Maskvos CSKA ir „Barceloną“.

„Laukia viena geriausių Eurolygos komandų, kuriai vadovauja vienas geriausių strategų.

Tai ekipa, kuri yra viena iš favoričių patekti į finalo ketvertą. Jie irgi turi tam tikrų problemų, nežaidė paskutines 7 dienas ir matysime, ar kai kurie traumuoti žaidėjai sugrįš, ypač Luigi Datome“, – kalbėjo J.Zdovcas, anot kurio, nors komandoje netrūko problemų, ji taip pat nestovėjo vietoje ir gerino savo formą.

„Nepaisant visų problemų, manau, mes patobulėjome, pagavome tam tikrą rimtą, kai kurie krepšininkai yra geros sportinės formos. Tad tikiuosi, kad tą parodys ir penktadienis“, – vylėsi „Žalgirio“ vairininkas.

Į Milaną – Milaknis ir Websteris

Prieš pat kelionę į Milaną žalgiriečiai sulaukė pastiprinimo – į rikiuotę grįžo Artūras Milaknis ir Tai Websteris.

Jie ir „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas dėl COVID-19 be krepšinio praleido daugiau nei savaitę.

„Ieškojome būdų, kaip juos po 10-ies dienų priverstinio poilsio sugrąžinti į ritmą.

P. Jankūnas dar nepasiruošęs mums padėti. Tačiau A. Milaknis ir T. Websteris jau dalyvavo mūsų treniruotėse. Ne visa jėga, tačiau tikiuosi, jie galės padėti gana trumpoje rotacijoje po kelias minutes Milane“, – vylėsi J. Zdovcas.

Peršalimo simptomus jautęs pats strategas sulaukė dviejų neigiamų COVID-19 testų rezultatų ir prie komandos vairo grįžo dar trečiadienį.

Tiesa, į Italiją kauniečiai vyks be susirgusio Josho Nebo. Lietuvoje liks ir traumas besigydantis Janis Strelniekas. Latvis pastarąsias dvejas rungtynes praleido dėl šlaunies traumos.

Paskutiniosiose rungtynėse su Vilniaus „Rytu“ čiurnos skausmus pajutęs Mantas Kalnietis praleido keletą treniruočių, tačiau ketvirtadienį darbavosi su komanda ir vyks į Milaną.

Atsilaisvinusias vietas pagrindiniame dvyliktuke išvykos rungtynėse užims Kauno „Žalgiris-2“ komandoje rungtyniaujantys Titas Sargiūnas ir Motiejus Krivas.

Rungtynės penktadienį Milane – 21:30 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)