Svečiai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir 7 taškus pelniusio Johno Robersono dėka pirmavo 8:14, tačiau tuomet „Rytas“ surengė spurtą 7:0 ir po Gyčio Radzevičiaus dvitaškio jau aikštės šeimininkai buvo priekyje 15:14.

Vis dėlto pirmąjį kėlinį laimėjo Strasbūro ekipa, pridėjusi 4 taškus be atsako – 15:18. Svečiams nerimo sukėlė lyderio J. Robersono trauma.

Antrame ketvirtyje G. Žibėno auklėtiniai strigo varžovų gynyboje, o sėkmingai atakuodami svečiai sugebėjo padidinti savo persvarą iki dviženklės – 30:43. Taiklus Luko Ulecko dvitaškis leido įpusėjus dvikovai kiek sumažinti skirtumą.

Po didžiosios pertraukos iniciatyvos ėmėsi Speedy Smithas, po kurio taiklių tolimų metimų „Ryto“ komandai pavyko priartėti 40:47, vis dėlto varžovai kontroliavo rungtynių eigą ir neprisileido aikštės šeimininkų arčiau. Po trijų kėlinių vilniečiai vis dar atsiliko 52:60.

Vis dėlto G. Žibėno auklėtinių spurtas 13:0 ir S. Smito dvitaškis po perimto kamuolio leido „Rytui“ susigrąžinti persvarą – 61:60. Tačiau beveik pusę kėlinio kelio krepšio link neradę svečiai atsigavo ir užsuko intriguojančią kovą taškas į tašką.

Likus žaisti minutę rezultatas buvo lygus 71:71, tačiau tuomet taiklų tritaškį smeigė SIG lyderis J. Robersonas. Lemiamu metu nepataikė nei Ivanas Buva, nei S. Smithas, o dar dvitaškį pridėję svečiai triumfavo 71:76.

Rytas“: Ivanas Buva 20, Arnas Butkevičius 14, Speedy Smithas 13, Tanneris Leissneris ir Gytis Radzevičius po 7, Vaidas Kariniauskas ir Lukas Uleckas po 4, Margiris Normantas 2, Mindaugas Girdžiūnas 0.

SIG: Johnas Robersonas 16, Yannisas Morinas 12, Mattas Mitchellas 11, Jean-Baptiste'as Maille 9, Ike Udanohas ir Leo Cavaliere'as po 8.

Su Strasbūro komanda vilniečiai buvo susidūrę ir pernai, ir užpernai. Tarpusavio rungtynių statistika kol kas palanki „Ryto“ klubui, kuris šventė pergales abu kartus (81:77 - 2021 metais ir 83:81 - 2020 metais).

„Rytas“ į antrojo etapo varžybas žengė tiesiausiu keliu – su 4 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais užėmė pirmąją H grupės vietą.

Strasbūro ekipa su 3 pergalėmis ir 3 nesėkmėmis F grupėje liko antra ir vietą antrame etape užsitikrino taip vadinamoje „įkrintamųjų“ varžybų serijoje dukart įveikusi Salonikų PAOK.

Kitas Čempionų lygos L grupės rungtynes „Rytas“ žais išvykoje su Tenerifės „Lenovo“ komanda. Pastaroji antrojo etapo starte 79:73 nugalėjo vengrų Sombathėjaus „Falco“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)