Vyrų rinktinėje debiutavęs dar 2006 metais, M. Kalnietis yra ilgiausią laikotarpį nacionalinėje komandoje žaidęs krepšininkas per visą nepriklausomybės istoriją. Jo pirmąsias ir paskutiniąsias rungtynės su žaliais marškinėliais skyrė beveik 15 metų.

35-erių gynėjas rinktinės marškinėlius pirmąkart vilkosi 2006-aisiais metais pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje bei užėmė 7-ą vietą.

Su rinktine 2010 m. planetos pirmenybėse Turkijoje iškovojo bronzos medalius, 2013 ir 2015 metais Europos čempionatuose pasipuošė sidabro medaliais.

Galima paminėti, jog būtent M. Kalniečio sėkminga gynyba lemiamomis sekundėmis leido Lietuvos rinktinei patekti į 2022-ųjų Europos čempionatą.

Lemiamose atrankos rungtynėse būtent M. Kalnietis likus 8 sek. iki finalinės sirenos blokavo pravirkdyti Lietuvą galėjusį dano Adamo Darboe metimą po prasiveržimo. Lietuva išvengė fiasko, įveikė danus 77:76 ir iškovojo bilietą į Senojo žemyno pirmenybes.

2022-ųjų Europos čempionatas vyks rugsėjo 1–18 dienomis vyks Čekijoje, Gruzijoje, Italijoje ir Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)