Trečiadienį žalgiriečiai Atėnuose turėjo sužaisti atkeltas 18-ojo turo rungtynes su „Panathinaikos“ komanda. Prieš kelionę žalgiriečiams buvo atlikti COVID-19 testai. Jie ir toliau teigiamus rezultatus parodė praėjusią savaitę sirgusiems Pauliui Jankūnui, Artūrui Milakniui ir Tai Websteriui.

Nors dabar žalgiriečiai jaučiasi gerai ir pagal Lietuvoje galiojančią tvarką jau gali palikti izoliacijos vietą, rungtyniauti Eurolygoje jie galės tik sulaukę dviejų neigiamų rezultatų iš eilės. Artimiausiomis dienomis jie bus tikrinami dar kartą.

Ištyrus likusius komandos narius, teigiami rezultatai nustatyti J. Nebo ir vienam iš fizinio parengimo trenerių Nerijui Navickui. Jie izoliavosi nuo komandos.

Laukiant testų rezultatų antradienio rytinę treniruotę praleido ir lengvus peršalimo simptomus pajutęs vyriausiasis treneris Jure Zdovcas. Vietoje jo treniruotei vadovavo Tautvydas Sabonis, kuriam talkino Evaldas Beržininkaitis, tačiau galiausiai paaiškėjo, kad J. Zdovco COVID-19 testo rezultatas yra neigiamas.

Pastarąsias dvejas rungtynes dėl šlaunies traumos praleido Janis Strelniekas, o sekmadienio dvikovoje su Vilniaus „Rytu“ čiurnos traumą patyrė Mantas Kalnietis. Jų galimybės dalyvauti penktadienio išvykos rungtynėse su Milano „AX Armani Exchange“ komanda paaiškės po artimiausių treniruočių.

Su „Žalgiriu“ šiuo metu treniruojasi jaunieji žalgiriečiai Mantas Rubštavičius, Titas Sargiūnas, Liutauras Lelevičius ir Motiejus Krivas, kurių pagalbos, priklausomai nuo situacijos komandoje, gali prireikti ir artimiausiose rungtynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)